Kokon verhuurt aan mensen die moeilijk woning vinden op private huurmarkt

Kokon wil een toegankelijke en solide huurmarkt creëren in Kortrijk. Dit doen ze door woningen te huren van eigenaars of investeerders en deze door te verhuren aan mensen die moeilijk een woning vinden op de private huurmarkt. Potentiële huurders krijgen chronologische op basis van hun voorkeuren en budget toegang tot een kwalitatieve woning.

Kokon bestaat al sinds 2017, toen nog onder de naam Marktverhuurkantoor Kortrijk vzw, met als motto ‘zorgeloos huren en verhuren’. Het is geen sociale woonmaatschappij, maar streeft naar eerlijke marktconforme tarieven. Door middel van een objectief toewijssysteem krijgen alle potentiële huurders een gelijke kans. Voor eigenaars of investeerders garandeert Kokon een langlopend huurcontract van negen jaar en stipte betaling van huurgeld, ook bij leegstand of als de onderhuurder niet betaalt. Bovendien volgt Kokon ook alle onderhoud en administratie op.

“Ze streven ernaar om het beheer van 100 woningen te realiseren, daarom zoekt Kokon steeds naar nieuwe eigenaars of investeerders” – Wout Maddens

Kokon beheert momenteel meer dan 60 woningen, voornamelijk in het centrum van Kortrijk. “Door woningen te huren van privéeigenaars of investeerders en ze vervolgens te verhuren aan personen die anders moeilijk toegang hebben tot de private huurmarkt, draagt Kokon bij aan het bevorderen van een toegankelijke huurmarkt in Kortrijk”, aldus Wout Maddens, schepen van Wonen. “Ze streven ernaar om het beheer van 100 woningen te realiseren, daarom zoekt Kokon steeds naar nieuwe eigenaars of investeerders die geïnteresseerd zijn in het verhuren van hun woning.”

Kokon treedt ook op als geconventioneerde verhuurorganisatie voor Stad Kortrijk. Private initiatiefnemers of verhuurders kunnen met deze subsidie van de Vlaamse Regering gemengde projecten realiseren en daarvoor een maandelijkse subsidie van de Vlaamse overheid krijgen. Budgethuurders kunnen deze woningen op hun beurt huren aan een verlaagde prijs.

Meer informatie over Kokon: www.kortrijk.be/kokon.

The post Kokon verhuurt aan mensen die moeilijk woning vinden op private huurmarkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel vragen bij os die in schroeiende hitte kar trekt in Kattenstoet: “Is dit wel verantwoord?”

Afgelopen zondag 12 mei zakten volgens het stadsbestuur niet minder dan 55.000 mensen af naar de 46ste editie van de Kattenstoet. Wie zelf meestapte in het evenement zal de hitte die er heerste wellicht niet snel vergeten. Ook os Medard, die een kar vol mensen vooruit trok, had het snikheet. Dat stootte heel wat toeschouwers tegen de borst. “Diermishandeling, een

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven

Na een klacht van Alternatief24 heeft de gouverneur de beslissing van de gemeenteraad, om de schenking van het zeiljacht Tomidi te aanvaarden, vernietigd. “De gouverneur noemt de beslissing onzorgvuldig. Het gemeentebestuur heeft deze beslissing overhaast genomen, zonder visie en zonder zicht op de kosten”, aldus Vicky Dereere.
The post Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven appeared

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »