Kerckstede fietst Ventoux op om go-cart te kunnen betalen

Eind vorig jaar werd een go-cart gestolen op de terreinen van Kerckstede, een voorziening die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Om de aankoop van een nieuwe go-cart te kunnen financieren trekt een groep medewerkers begin juni naar Frankrijk om er de Mont Ventoux op te wandelen of op te fietsen.

“Eind vorig jaar kwamen we met minder positief nieuws onder de aandacht”, vertelt Peter Daschot, die algemeen directeur van Kerckstede is. “Onze go-cart die plaats biedt aan 6 personen en die bij goed weer gebruikt wordt door onze cliënten werd toen gestolen. Diverse zoektochten in de omgeving en via sociale media leverden niets op. De aankoop van een nieuwe go-cart kost al gauw tussen de 7.000 en 9.000 euro. Dat is voor ons een onvoorziene uitgave in tijden van schaarste. Een groep medewerkers van Kerckstede bleef evenwel niet bij de pakken zitten. Ze sloegen de handen in elkaar om het budget bijeen te krijgen. Tussen 5 en 8 juni trekt een enthousiaste groep van 20 medewerkers naar de Mont Ventoux in Frankrijk om de ‘Kale Reus’ van de Provence te bedwingen. Eén groep zal dit te voet doen via wandelpaden door het bos en over de rotsen. Een andere groep zal dit met de fiets doen. Onze medewerkers dragen zelf de kosten voor hun tocht, maar zijn wel op zoek naar sponsoring. Zo werd al een kleine tombola georganiseerd waarbij een barbecue voor 20 personen kon gewonnen worden. Die leverde ongeveer 3.000 euro op. Om de rest van het bedrag samen te krijgen zijn we nog op zoek naar ondernemers die het project een warm hart toedragen”. Alle info over voorwaarden en return kan bekomen worden bij Peter Daschot via [email protected]. “De beklimming van de Ventoux door de fietsers zal via een livestream kunnen gevolgd worden in Kerckstede. Ook in Kerckstede zal op dat moment actief gefietst worden op het parcours in onze binnentuin, op home trainers,… We zorgen er voor dat de beleving in Frankrijk helemaal gevoeld wordt tot in Oostnieuwkerke.” (BCH/foto JCR)

The post Kerckstede fietst Ventoux op om go-cart te kunnen betalen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laagste inkomens zagen koopkracht niet stijgen onder Vivaldi

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht, zo blijkt uit een studie van economen van de UGent.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

VS waarschuwt voor mogelijke aanvallen tegen LGBTQI+-gemeenschap, dreigingsniveau blijft op 3 voor Brussels Pride

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een wereldwijde waarschuwing uitgestuurd voor mogelijke terroristische aanslagen en geweld tegen personen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Ze benadrukt dat Amerikaanse burgers in het buitenland extra voorzichtig moeten zijn. Ook events van de LGBTQI+-gemeenschap zouden een doelwit zijn. In Brussel vindt vanmiddag de Brussels Pride plaats, maar in ons land is het dreigingsniveau niet verhoogd.

Lees meer »

Vlamingen in Slovakije, na de aanslag op premier Fico: “Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes

Op zaterdag 11 mei werd Leffinge overspoeld door jeugdig voetbalenthousiasme tijdens het Coppa Kurt Renty jeugdzaalvoetbaltornooi 2024.
The post Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst neemt afstand van bekende familienaam en wordt de (op één na) best betaalde dj van het land

Verhulst blijft achterwege. ‘Viktor’ is de naam voortaan. Hij tekende een contract bij het label van Dimitri Vegas en is deze zomer al meteen goed voor veertig dj-sets, van Tomorrowland in Boom tot de iconische club Ushaia op Ibiza. “Viktor wordt weldra dertig en wil ernstig genomen worden”, klinkt het over zijn ambities. Wij zochten uit waarom hij afstand neemt

Lees meer »

Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel

Daniël Deweer en Claudette De Bruyne vierden op 28 april hun diamanten jubileum samen met hun familie. Daniël (81) is geboren in Lacroix-Saint-Ouen (Frankrijk) en Claudette (80) is geboren in Houthulst.
The post Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steun het dierenasiel met een tattoo

Tattoozaak Cirusso Art uit Menen pakt uit met een opmerkelijke en hartverwarmende actie. Op 15 juni kan iedereen er zich een tattoo laten zetten, voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van die dag gaat integraal naar het dierenasiel De Knuffelpootjes.
The post Steun het dierenasiel met een tattoo appeared first on KW.be.

Lees meer »