Grote overstromingsramp aan de kust voorkomen: ex-sluismeester zou sluizen opzettelijk opengezet hebben

In Brugge is het proces begonnen tegen een ex-sluismeester die ervan verdacht wordt 2 jaar geleden verschillende sluizen te hebben opengezet. Daardoor zou het gebied tussen Zeebrugge en Bredene 2 meter onder water komen te staan. De toenmalige sluismeester – en neef van de verdachte – merkte de sabotage toevallig op en kon de ramp voorkomen. De ex-sluismeester geeft toe dat hij die bewuste avond aan de sluizen was, maar ontkent dat hij achter de feiten zit. 

Meer krantenkoppen in België

Socialistische vakbond ABVV voert actie aan station van Hasselt tegen hogere treintarieven voor jongeren en senioren

Aan het station in Hasselt heeft de socialistische vakbond ABVV vanochtend actie gevoerd tegen de verhoging van treintarieven voor jongeren, senioren en mensen met een verhoogde tegemoetkoming. De spoorwegmaatschappij NMBS heeft aangekondigd dat ze haar tarieven in 2025 zal wijzigen. Het ABVV vreest dat vooral kwetsbare mensen daarvan het slachtoffer zullen zijn.

Lees meer »

Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel mee helpen versterken”

Sedert enkele maanden is Sarah Laseure (29) bij de gemeente Zwevegem aan het werk als ‘Deskundige Ondernemen’. Het is de bedoeling dat zij het contact tussen de ondernemers en de gemeente bevordert. Met zowat 3.000 ondernemingen en 353 handelszaken is er zeker werk aan de winkel.
The post Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »