Dodentol na verzakking autosnelweg in China opgelopen tot 36

In het zuiden van China zijn nu al 36 mensen om het leven gekomen, nadat een stuk van een autosnelweg was verzakt na zware regenval. Dat melden Chinese staatsmedia in een nieuwe balans.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

Voka wil aantal nachttransporten in Antwerpse haven verdubbelen

Werkgeversorganisatie Voka wil dat er meer nachttransporten mogelijk zijn in de Antwerpse haven. Ze roept bedrijven buiten de haven op om mee in het project te stappen, omdat chauffeurs anders voor een gesloten poort staan. “Momenteel zit het aandeel rond de 12 procent, maar we willen dat percentage minstens verdubbelen”, zegt Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van havenkoepel Alfaport Voka.

Lees meer »

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Jan Bakelants breekt in ‘Special Forces’ en Davina haalt dankzij Loïc toch de finish van loodzware klimloop

Uitgeput en afgepeigerd. Aflevering vier van ‘Special Forces’ werd het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen onderschatte rekruut Loïc Van Impe (30) en advocate Davina Simons (28), een dame met ijzeren wil. En terwijl het kwik naar 35 graden steeg, smolten ook de pantsers en deed Jan Bakelants (38) een opmerkelijke biecht over zijn wielercarrière: “Het had beter gekund.”

Lees meer »