Zoekactie naar mogelijk vermist persoon in zee bij Knokke levert voorlopig niets op

Dinsdagavond laat is in de zee bij Knokke een zoekactie in zee gestart naar een persoon die te water is gegaan en mogelijk niet is teruggekeerd. Dat meldt burgemeester Jan Morbee aan onze redactie nadat via 4040 meldingen binnenliepen over een zoekactie met helikopters en boten ter hoogte van brasserie Rubens aan de Zeedijk. 

Meer krantenkoppen in België

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

Veel kampeerders op zonovergoten Camping Balokken: “Gelukkig kozen we Eurovisie niet als thema”

Dankzij de traditie en vooral het prachtig weer is ondertussen de al elfde editie van Camping Balokken in Wervik een groot succes. “Er zijn honderd kampeerders, verdeeld over zeventig kleine en grote tenten, caravans en campers”, zegt Dimitri Durnez. “Dat is vergelijkbaar met andere jaren. Sommigen keren altijd terug. We hebben vooral het weer mee. Pakweg een week geleden stak

Lees meer »

Zita (16) uit Izegem is Vlaams kampioen toestelturnen

Zita Verleden (16) kroonde zich tot Vlaams kampioen toestelturnen bij de leeftijdscategorie +16. Zelf is ze nog maar net 16 jaar. Ondanks de sterke concurrentie en wat blessureleed enkele weken geleden, stond Zita op tijd wedstrijdklaar om er de gouden plak te veroveren. “Mijn doel voor het Vlaams kampioenschap was om daar zeker de top vijf te halen. En dat

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt minister Van der Straeten in dossier kernuitstap: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

In het dossier rond de kernuitstap is "alles in volle transparantie gebeurd". Dat zegt Alexander De Croo (Open VLD) aan Belga. De premier neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en gaat in tegen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die laatste wil een onderzoekscommissie naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »