Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen” 

Meer krantenkoppen in België

Scholieren leggen fietsproef af

Het gemeentebestuur heeft voor alle kinderen van het zesde leerjaar en leerlingen van het tweede jaar secundair een fietsproef georganiseerd. Dat doet het elk jaar. Dit jaar namen 243 leerlingen uit veertien verschillende klassen en richtingen deel.
The post Scholieren leggen fietsproef af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chouffekubbers organiseren voor elfde maal eigen kubbtornooi

Voor de elfde keer op rij zet het bestuur van de Chouffekubbers zich in voor een groots kubbtornooi. Op zaterdag 1 juni is zaal ‘Ter Zaele’ in de Hendrik Consciencestraat 7 in Beerst de place to be.
The post Chouffekubbers organiseren voor elfde maal eigen kubbtornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alexander Tanghe en Brenda Vileyn kweken pioenrozen

Landbouwer Alexander Tanghe is de zesde generatie Tanghe op de Grote Fockewerve in de Noord-Ossenaarstraat. Vijf jaar geleden begonnen hij en zijn vrouw Brenda op een stukje akkerland met het kweken van bloemen. Hun pioenrozen zijn een blijver en sinds vorige week in zelfbediening ook te koop in een koelcel aan de inrit van de hoeve.
The post Alexander

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »