Van Quickenborne loopt halve marathon in Knokke-Heist op kostuumschoenen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

Knokke-Heist stond woensdag in het teken van de Engie Run. Tal van sportievelingen waagden zich aan diverse loopafstanden, maar dé opvallendste deelnemer? Dat was ongetwijfeld Vincent Van Quickenborne.

De ex-minister en huidig burgemeester van Kortrijk kwam oorspronkelijk naar de kustgemeente om campagne te voeren op de lokale markt, tot hij plots de loopwedstrijd opmerkte.

“Last-minute besliste ik om deel te nemen”, liet Van Quickenborne al lopend optekenen. Maar een gepaste outfit had hij logischerwijs niet bij.

“Na een kilometer lopen dook hij plots naast mij op. In kostuumschoenen én kostuumbroek”, glimlacht partijgenoot Nick Wenmaekers. Voor de nieuwsgierigen: Q liep de halve marathon effectief uit.

(MM)

The post Van Quickenborne loopt halve marathon in Knokke-Heist op kostuumschoenen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-senator Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in het halfrond een opvallend verhaal gedeeld. Hij zou op 13-jarige leeftijd slachtoffer zijn geweest van misbruik door een regisseur van de toenmalige BRT. “Ik heb daar heel lang over gezwegen en ik wil daar nu ook niet veel over zeggen”, reageert hij bij onze politieke redactie.

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Leven aan zee is gezonder, toont nieuw onderzoek: “Ons immuunsysteem wordt er beter getraind”

Zeelucht stimuleert het menselijke immuunsysteem. Dat is voor het eerst aangetoond door onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), UGent en UAntwerpen. Ze deden dat op basis van labtests met aerosolen uit opspattend zeewater. Kort gezegd komt het erop neer dat die aerosolen bepaalde bacteriën bevatten die ons immuunsysteem trainen en onderhouden, en dus sterker maken.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev lanceert massale droneaanval – Moskou haalt “meer dan honderd” Oekraïense drones neer

Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger vooral het schiereiland de Krim. Moskou heeft naar eigen zeggen “meer dan honderd” Oekraïense drones neergehaald. Intussen zou de Russische opmars in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »