Waarom marathonlopen steeds populairder wordt: “Een ‘gewone’ afstand is niet meer zo spectaculair”

Een marathon, 42 lange kilometers. Een aantal jaar geleden leek het voor velen nog een onmogelijk doel. Maar de laatste jaren is de sport aan een opmars bezig. Marathons in Londen, Parijs en New York zijn in een mum van tijd uitverkocht. En ook voor de Antwerp marathon gaan de inschrijvingen als een speer. Maar waarom willen zo veel mensen plots die 42 kilometer uitlopen? Sportpsycholoog Cedric Arijs verklaart die tendens. “Ook de beleving speelt een grote rol.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg en acht anderen moeten naar de rechter in corruptiedossier

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, zullen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Dat is vrijdagochtend beslist in de Hasseltse raadkamer. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 335 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie

‘Waregem zont veilig’, onder dat motto wil het stadsbestuur op diverse plekken gratis zonnecrème aanbieden. Afgelopen week werd alvast een SMOT-spot geïnstalleerd op de Zuiderpromenade.
The post Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »