Mibac Middelkerke blikt terug op goed seizoen

De provinciale basketbalcompetities naderen hun einde. In Middelkerke zijn ze daar niet echt rouwig om, want de club werd de voorbije weken geconfronteerd met zware blessures bij meerdere spelers. Toch kan men terugkijken op een goed en regelmatig seizoen. Vraag is of dat volgend jaar herhaald kan worden?

Het gebeurde twee weken geleden in de derby tegen Blankenberge: zowel Milan Wintein als Tom Vancaysele liepen een zware achillespeesblessure op. Vooral voor eerstgenoemde een zwaar bilan, want hij was nog maar enkele maanden hersteld van een… achillespeesblessure aan de andere voet.

Het feit dat beide blessures slechts enkele minuten van elkaar vielen, zorgde voor extra dramatiek, maar het weerhield Middelkerke er niet van om die partij naar zich toe te trekken (78-62). En vorige vrijdag zorgde Mibac ei zo na voor dé verrassing van het weekend door bij runner-up Wytewa Roeselare met het kleinste verschil de duimen te leggen.

Mooie balans

Voor Cedric Bouttelgier is de conclusie duidelijk. “We kunnen terugkijken op een goed seizoen, dat weliswaar in mineur eindigt met die zware blessures. Naast een voorlopig achtste plaats en een perfecte 12-12-balans tussen overwinningen en verlieswedstrijden moeten we ook enkele nipte nederlagen meerekenen om een eindafrekening te maken. Dit is echt een toffe club die veel voor de spelers doet en bruist van een warme sfeer.”

Vaste waarde

Toch keert Bouttelgier na dit jaar terug naar Koekelare. “Zeker niet uit onvrede”, beklemtoont hij. “De ambitie om hogerop te spelen, gaat stilaan liggen. In Koekelare kan ik dicht bij huis spelen en gaan we op zoek naar promotie en de titel in de laagste provinciale reeks.”

Middelkerke blijft hij een warm hart toedragen. “De ploeg heeft zijn plaats in eerste provinciale. Als ze de beloftevolle jeugd kunnen inpassen, zijn ze dat niveau waard.” (MD)

Zaterdag 4 mei om 20.30 uur Middelkerke One – Racing Brugge Two.

The post Mibac Middelkerke blikt terug op goed seizoen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval – dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Buffalo’s op zoek naar opening na vroege achterstand, die Russo op het bord zette

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

PORTRET. Wie is schutter Juraj Cintula (71), de man die Slovaakse premier neerschoot? “Iedere normale mens verwerpt geweld”

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »