De klad zit erin: hoe Antwerp één jaar na de titel de kampioen van de twijfels is geworden

Deze Champions’ Play-offs zijn een wake-upcall voor Antwerp. In Deurne Noord zit de klad erin. Drie op achttien, twee goals gemaakt en liefst twaalf tegengoals. Het verschil met een jaar geleden kan niet groter zijn. De Great Old stagneert, onzekerheid overheerst. 

Meer krantenkoppen in België

Is Oekraïne oorlog aan het verliezen? “Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, was een afleidingsmanoeuvre”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Bestuurster komt om bij aanrijding met mug

Een vrouw uit Tongeren is dinsdagavond verongelukt op de Bilzersteenweg in Tongeren. De vrouw reed met haar auto de steenweg op en botste daar tegen een mug met zwaailichten. De mugarts raakte lichtgewond bij de klap.

Lees meer »

Gemeente Knokke-Heist en brandweer bereiken dadingovereenkomst na jarenlang juridisch conflict: “Opgelucht dat er een oplossing is gevonden”

Na bijna tien jaar komt er een einde aan een juridisch geschil tussen de gemeente Knokke-Heist en een groep brandweermensen van de post Knokke-Heist. De spuitgasten dienden klacht in bij de arbeidsrechtbank en eisten compensatie voor te veel gewerkte uren ten opzichte van hun verloning. Een recent cassatieberoep was nog in behandeling.?Nu is er dus een dadingovereenkomst gesloten. “Voor mij

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

“Ongezien in geschiedenis van songfestival”: onderzoek naar incident rond Joost Klein, verdwenen uit generale repetitie voor finale Songfestival

Verschijnt Joost Klein (26) deze avond nog op het podium van het Eurovisiesongfestival? Vrijdag werd de Nederlandse deelnemer op het laatste moment uit de repetities geweerd, zonder dat de EBU daar een sluitende verklaring voor gaf. Er zou sprake zijn van een ‘incident’ rond de zanger. De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek en ondervraagt “de betrokken personen”

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na diskwalificatie Joost Klein: hoe zal de finale van het Songfestival nu praktisch verlopen?

Dat Nederland niet langer mag deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, dwingt de organisatie tot tal van praktische, last minute-wijzigingen. Wat gebeurt er nu met de punten van de vakjury voor Nederland? Mag een ander land de plaats van Nederland innemen? Mogen Nederlanders nog stemmen? In welke volgorde zullen de landen optreden? Een overzicht van de meest prangende vragen

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Raadkamer beslist over doorverwijzing Tony Coonen en acht anderen

De raadkamer in Hasselt beslist vrijdag welke personen en welke vennootschappen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen in het grootschalige fraudedossier met de vroegere topman van De Voorzorg Limburg, Tony Coonen (58). Hij wordt verdacht van actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging. In verschillende media werd hij omschreven als een persoon met geld- en machtshonger.

Lees meer »