Brexitcontroles gestart op Europese voeding: experts verwachten chaos

Meer dan drie jaar na het vertrek uit de Europese Unie begint het Verenigd Koninkrijk de inspectie van dierlijke en plantaardige importproducten. Dat meldt het Britse ministerie voor Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (Defra). De controles liepen al meermaals vertraging op. 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Uit controles blijkt dat veel vrachtwagenchauffeurs de rij- en rusttijden niet altijd respecteren. Nochtans is dat gewoon een kwestie van regelen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Belgian Quo Band mag in de Metal Dome op Graspop spelen

Mooi nieuws voor de Belgian Quo Band, de bekende tributeband van de Britse rockgroep Status Quo. Het West-Vlaamse viertal mag namelijk aantreden in de Metal Dome, de grote tent van het festival Graspop Meeting in Dessel. Dat gebeurt op zaterdag 22 juni om 1 uur in de vroege morgen, op het moment dat de metalconcerten afgelopen zijn en er ruimte

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.
The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor

Lees meer »

“Mijn relatie met Ella Leyers was een belangrijke levensles”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Verdient een BV veel geld, intieme bekentenissen over het vaderschap en het trauma van een scheiding: het zijn onderwerpen die bekende Vlamingen liever niet delen met het publiek. Toch lijken in podcasts al die remmingen weg te vallen. Onder meer Rik Verheye (37), Average Rob (33), Tom Waes (55) en Lotte Vanwezemael (31) laten het achterste van hun tong zien.

Lees meer »