Zelfs kind van 2 jaar test positief: designerdrug ‘monkey dust’ duikt in en rond Oudenaarde op

In en rond Oudenaarde en Ronse zijn de jongste weken meerdere verdachten opgepakt en aangehouden nadat ze betrapt werden op bezit of gebruik van de nieuwe designerdrug ‘monkey dust’. In één specifiek geval was er zelfs sprake van een jonge man en vrouw die gebruikten in het bijzijn van een 2-jarige peuter. En dat niet alleen: het kindje testte zelf positief op meerdere harddrugs. 

Meer krantenkoppen in België

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

“De zwaarste tornado laat niets overeind staan, zelfs gras trekt het uit de grond”: alles wat je moet weten over dit verwoestende natuurfenomeen

Het tornadoseizoen is volop uit de startblokken geschoten in de Verenigde Staten. In de afgelopen weken lieten tientallen windhozen een spoor van vernieling achter waarbij er ook meerdere doden vielen. Het land staat dan ook bekend om dit indrukwekkende natuurfenomeen. Maar waarom is dit het tornadoland bij uitstek? Hoe ontstaat dit natuurfenomeen en hoe krachtig zijn ze daar? En komen

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »