Waarschuwingen voor terreur en gebrek aan controle op AI-wapenconferentie

Een conferentie over de internationale controle van ‘killer robots’ of autonome wapensystemen is maandag geopend met waarschuwingen over het gebruik van dergelijke systemen door terroristen en oorlogsmisdadigers. Er is momenteel geen garantie dat die door artificiële intelligentie aangedreven systemen niet in verkeerde handen vallen, waarschuwde Mirjana Spoljaric Egger, voorzitster van het Internationale Comité van het Rode Kruis, maandag in Wenen. “Daarom is het belangrijk om te handelen, en heel snel,” zei ze. 

Meer krantenkoppen in België

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »

Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben een gebroken man”

Een 60-jarige duikinstructeur uit Gent blijft erbij dat hij geen fouten heeft gemaakt bij het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. “Ik ben een gebroken man, ook ik mis mijn vrienden al vijf jaar.”
The post Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”<br

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »