Waarom er na 27 jaar nog altijd LEGO op stranden aanspoelt: “Pas binnen 1.300 jaar is het speelgoed afgebroken in de zee”

Een zeldzaam LEGO-blokje in de vorm van een zwarte octopus werd onlangs op een Engels strand gevonden. Ook in Westende werd dit weekend een kleine reddingsvest van LEGO aangetroffen. Het vertrekpunt van beide blokjes: een container die maar liefst 27 jaar geleden van een schip in zee viel. Hoe komt het dat er vandaag nog steeds blokjes aanspoelen? Welke blokjes zijn er te vinden? En waarom verkopen vinders hun blokjes niet? “Dat is zo in de UK en in ons land niet anders.” 

Meer krantenkoppen in België

Na meer dan 20 jaar weer een afdeling van Vooruit in Maldegem

Na 20 jaar heeft de socialistische familie weer voet aan de grond in Maldegem. In aanwezigheid van voormalig voorzitter van Vooruit Conner Rousseau, federaal Volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke en burgemeester van Zelzate Brent Meuleman, werd zaterdagnamiddag in café Twit Peird de officiële start van de Maldegemse afdeling van Vooruit gegeven.
The post Na meer dan 20 jaar weer een afdeling

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag open zonder afspraak tijdens openingsuren

Sedert de covid-19-uitbraak in 2020 gingen steeds meer organisaties uitsluitend op afspraak gaan werken, zo ook de gemeente Deerlijk. Eerder werd er al beslist om het gemeentehuis elke donderdag opnieuw vrij toegankelijk te maken, maar de gemeente heeft nu beslist om het gemeentehuis elke dag open te stellen tijdens de openingsuren.
The post Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag

Lees meer »

“Ze kunnen mijn rug op”: levenslange schorsing voor Nederlandse ref die vier rode kaarten uitdeelt en vervolgens meeviert met de kampioen

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »

Anderlecht overleeft Genks slotoffensief en komt voorlopig aan de leiding

Anderlecht blijft uitzicht behouden op de landstitel. Paars-wit won de levensbelangrijke wedstrijd tegen Racing Genk en maakt zich op voor een – beslissend? – duel tegen Club Brugge. Als álles meezit, kan het zondag z’n 35ste landstitel vieren. Anderlecht moet maandag hopen op een gelijkspel tussen Club Brugge en Union én Union mag komende zondag niet winnen tegen Cercle Brugge.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Duitsland koopt vurig gewenste HIMARS-raketsystemen voor Kiev – Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Dochter Rumer deelt hartverwarmende moment tussen Bruce Willis en kleindochter Louetta

Rumer Willis (35) heeft voor Moederdag een videomontage gedeeld van haar tweejarige dochter Louetta. En daarbij kan grootvader Bruce Willis (69)zeker ook niet ontbreken. Op bovenstaande beelden is de acteur te zien terwijl hij zijn kleindochter op zijn schoot heeft. Hij geniet duidelijk van het moment. Ook zijn ex-vrouw en de grootmoeder van Louetta, actrice Demi Moore (61), is op

Lees meer »

Er mag ook gelachen worden in ‘Special forces’: ex-wielrenner Jan Bakelants geeft op eigen wijze coördinaten door

Dat het VTM-programma ‘Special forces’ een serieuze zaak is, werd de afgelopen weken al meerdere keren duidelijk, maar in de aflevering van maandag gaat het er even iets luchtiger aan toe. Ex-wielrenner Jan Bakelants blijkt zo zijn eigen manier te hebben om coördinaten door te geven. Gevolg? Zowel de overige rekruten als de chefs kunnen hun lach niet onderdrukken.

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Gabriëlle en Jozef zijn zestig jaar getrouwd

Josef Amez en Gabriëlle Devos vierden verleden week hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze trouwden in Waregem op 8 mei 1964. Josef werd geboren in Waregem op 16 mei 1940. Gaby zag er het levenslicht op 25 januari 1938. Ze hebben zes kinderen: Françoise, Veronique, Annabelle, Manfred, Charlotte en Michaël en dertien kleinkinderen: Sammy, Lindsy, Yara, Olivier,
The post Gabriëlle en

Lees meer »