SK Roeselare en SC Wielsbeke nemen het tegen elkaar op in de eindronde van derde afdeling Voetbal Vlaanderen

De twee West-Vlaamse deelnemers aan de eindronde in derde afdeling Voetbal Vlaanderen zijn aan elkaar gekoppeld. Het thuisvoordeel is voor SK Roeselare. De winnaar van dit duel mag de verplaatsing maken naar de winnaar van de wedstrijd tussen Berg en Dal en Avanti Stekene.

SC Wielsbeke was al zeker van deelname aan de eindronde na winst van de eerste periode, toen nog onder leiding van Dieter Lauwers. De oefenmeester maakte in december de overstap van Wielsbeke naar reeksgenoot SK Roeselare. Via het klassement kon SKR nu ook een plaatsje in de eindronde afdwingen. Het wordt dus nu ook in de eindronde een wedstrijd met extra pigment. De wedstrijd is – onder voorbehoud van een andere overeenkomst tussen beide teams – ingepland op zondag 5 mei om 15 uur.

De winnaar moet het op verplaatsing opnemen tegen de ploeg die zegeviert in het treffen tussen Berg en Dal en Avanti Stekene. Berg en Dal werd tweede in de B-reeks van derde afdeling, op ruime afstand van kampioen Eendracht Termien. Avanti Stekene is dan weer een bekende, de ploeg eindigde vijfde op twee en vier punten van respectievelijk Roeselare en Wielsbeke. Die wedstrijd is ingepland voor donderdag 9 mei om 15 uur.

Twee keer 1-0, twee keer zege voor Dieter Lauwers

De volgende ronde, de finale en de wedstrijd onder de verliezers van de tweede ronde, van deze eindronde met acht teams wordt gespeeld op zondag 12 mei om 15 uur. Het is nog niet duidelijk hoeveel teams er zullen promoveren. Wellicht minstens drie, maar er zijn nog wat licentieperikelen in de reeksen boven derde afdeling die een invloed kunnen hebben op dat aantal. Maar het ziet er dus naar uit dat de winnaar van het West-Vlaamse treffen grote kans maakt op promotie.

Nog dit: in de competitie wonnen beide teams thuis met 1-0 deze West-Vlaamse derby. Dieter Lauwers, was dus telkens de winnende coach.

The post SK Roeselare en SC Wielsbeke nemen het tegen elkaar op in de eindronde van derde afdeling Voetbal Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief met keepen: “De pijn is echt niet meer te harden”

Het blessureleed van Daniek Vanhelsuwé begon bij de start van de voorbereiding van het net afgelopen kampioenschap. Pas op zondag 4 februari van dit jaar, vierde de reus zijn rentree tegen Daring Brugge. De kustformatie degradeerde, niet omdat er te weinig talent beschikbaar was, wel wegens de onvoorstelbaar zware blessurelast.
The post Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

“Bij mijn terugkeer woog ik nog maar 67 kilo”: chefkok Loïc Van Impe at twee weken non-stop na ‘Special Forces’

In ‘Special Forces’ verlaat Loïc Van Impe (30) even zijn fornuis om zijn fysieke en mentale grenzen te verleggen. Want waar de chefkok culinaire verwennerij gewend is, overleefde hij in het bikkelharde programma sommige dagen enkel op water. “Dat geeft me juist een concurrentieel voordeel’, zegt hij in ‘TV Familie’, waar hij ook vertelt over de uitdagingen die hij in

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-GENK (za, 20u45). Interim-trainer Olivieri na vertrek Vrancken: “Doelstelling blijft onveranderd” – Debast aanvoerder bij RSCA

Zaterdagavond ontvangt Anderlecht Racing Genk in het Lotto Park. Paars-wit is nog altijd op jacht naar zijn volgende landstitel. Bij een overwinning klimt het (voorlopig) over Club Brugge naar de leiding in de Champions Play-Off. Kan Genk, zonder trainer Wouter Vrancken, iets rapen in Anderlecht? Volg het hier op de voet.

Lees meer »