Politie vat 2 koperdieven tijdens verkeersactie in Steenokkerzeel

De politie van de zone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) heeft afgelopen weekend 2 koperdieven kunnen vatten bij een verkeersactie in Steenokkerzeel. Mogelijk hadden de 2 eerder ook al koper gestolen in Eppegem. 

Meer krantenkoppen in België

Sergio Herman en Marc Coucke zijn er weg, de Belgen blijven: “Maar noem Cadzand alsjeblieft niet het nieuwe Knokke”

Wie dacht dat Cadzand na het vertrek van Sergio Herman en zijn Michelinsterren op sterven na dood is, heeft het mis. Vorige week werd een appartement van Marc Coucke er voor een recordprijs van 8 miljoen euro verkocht. Wij gingen langs in een ander miljoenenappartement en zochten uit hoe de toekomst van de door Vlamingen geliefde badstad eruitziet: “Bouwen in

Lees meer »

Is de straf voor Joost Klein niet veel te zwaar? En kan hij toch nog terugkeren? Songfestivalkenners beantwoorden jouw meest gestelde vragen over uitsluiting Nederlandse inzending

Dat Joost Klein niet meer mag meedoen aan het Eurosongfestival, komt voor veel fans en kenners als een schok. Onze redactie kreeg al 500 vragen binnen over zijn diskwalificatie. Wat is er precies gebeurd? Is dit geen te zware sanctie? Gaan andere landen uit de wedstrijd stappen? En is dit nu het begin van het einde voor het Songfestival? Songfestivalkenners

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Bewoners van Kortrijkse wijk aan bos waar twee dames misbruikt werden, zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

EIGEN KIJK. “De diskwalificatie van Joost Klein is helaas de wereld zoals die sinds enkele jaren wordt geboetseerd”

Het blijft de enige show waarbij een mens zichzelf hoort zeggen: “Staat die kerel echt in zijn bloot achterwerk?” en “Estland, waar ligt dat eigenlijk?” Sinds zaterdag is het ook een avond waarbij je moet hopen dat elke kandidaat het overleeft, en een organisatie vanalles doodzwijgt. Onze journaliste Nadine Van Der Linden keek met scoreblad in de hand, geamuseerd en

Lees meer »

“We zullen met zekerheid in 1A aantreden”: Standard-CEO Locht nadat ultra’s match tegen Westerlo kapen

Geen voetbal op Sclessin gisteravond. Standard-supporters verhinderden de spelersbus van Standard om af te zakken naar het stadion, en dus kon de wedstrijd tegen Westerlo onmogelijk plaatsvinden. De fans zijn de onzekerheid rond Standard en de eigenaars beu. “Ik begrijp hun frustratie, maar dit was niet de juiste actie”, vindt Pierre Locht, CEO van de Rouches.

Lees meer »