Politie vat e-stepper die tijdens controle de vlucht neemt: “Voertuig haalde tot 100 km/uur”

De politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) kon zaterdag een e-stepper oppakken die tijdens een verkeersactie op de vlucht sloeg. De bestuurder bleek geen rijbewijs op zak te hebben, wat nodig is bij een e-step die snelheden hoger dan 25 km/uur haalt. Een test wees uit dat het voertuig tot 100 km/uur kon rijden.

Meer krantenkoppen in België

Horizon-kinderen maken fijne schooluitstap naar Bellewaerde en Pairi Daiza

Alle kinderen van de vrije basisschool De Horizon mochten zich, voordat ze de laatste toetsen moesten afleggen, nog even ontspannen. Ze deden dit buiten de school met een geslaagde schooluitstap. Directeur Nadine Vanwalleghem: “Ze hebben deze uitstap meer dan verdiend nu het schooljaar op zijn einde loopt. De kinderen van de eerste en tweede graad
The post Horizon-kinderen maken

Lees meer »

In het spoor van Kenneth Vermeulen, de man van Melissa Depraetere: “Het voelt alsof we op schoolreis gaan”

Bijna uit zijn vel knappend van de zenuwen maar ook tot de rand gevuld met trots: zo laveert Kenneth Vermeulen, man van Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere, doorheen deze verkiezingsdag. Wij volgen hem van bij het ontbijt met zijn schoonouders tot op de trein naar Brussel – “het voelt alsof we op schoolreis gaan” – tot bij de eerste resultaten.
The

Lees meer »

Eerste bankbiljetten met portret koning Charles erop in omloop in het Verenigd Koninkrijk

Bankbiljetten met een portret van koning Charles zijn vandaag in het Verenigd Koninkrijk in omloop gekomen, bijna twee jaar nadat hij wijlen koningin Elizabeth opvolgde als staatshoofd. De afbeelding van Charles verschijnt op de nieuwe bankbiljetten van vijf, tien, twintig en vijftig pond, die door de Bank of England worden uitgegeven. Bestaande biljetten met Elizabeth zullen blijven circuleren.

Lees meer »