Ook in woonzorgcentra gaat het aanrekenen van supplementen soms ver

De ouderenvereniging Okra heeft berekend hoeveel een verblijf in een woonzorgcentrum tegenwoordig kost, en stelt vast dat het vaak nóg meer is dan die gemiddelde maandprijs. Want ook om tv te kijken, koffie te drinken of was te draaien moet soms worden bijbetaald.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaartkampioenen in de bloemetjes gezet

De kaartersclub op Sint-Jozef heeft het seizoen in schoonheid afgesloten. Zo’n 70 aanwezigen genoten van een lekkere maaltijd in zaal Geitenhove, het clublokaal waar ze twee keer per maand de kaarten op tafel gooien.
The post Kaartkampioenen in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Gents burgemeester De Clercq ontmoet president Zelenski tijdens Europese stedentop in Kiev

Tijdens een topbijeenkomst van Europese steden heeft de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (open VLD) de Oekraïense president Zelenski gesproken over de wederopbouw van Oekraïense steden. De Clercq is vicevoorzitter van het Europese stedennetwerk Eurocities, het grootste stedennetwerk van Europa. Verschillende Oekraïense steden zijn lid van dat netwerk. Om veiligheidsredenen is de bijeenkomst in Kiev tot vandaag geheim gehouden.

Lees meer »