Nee, april was niet kouder dan normaal en ook niet uitzonderlijk nat of somber 

De maand april was niet kouder dan normaal. Dat blijkt uit de voorlopige meetgegevens van het KMI. Het was wel natter en grijzer dan gemiddeld, maar zeker niet uitzonderlijk. En ook de voorbije jaren was april geen opvallend betere maand. 

Meer krantenkoppen in België

Russisch gevechtsvliegtuig bombardeert per ongeluk Russische stad Belgorod: 30 huizen beschadigd, 5 mensen in ziekenhuis

Een Russisch gevechtsvliegtuig heeft vorig weekend per ongeluk een FAB-500-luchtbom laten vallen op de Russische stad Belgorod, aan de grens met Oekraïne. Dat meldt de Britse militaire inlichtingendienst vanmorgen. Er is sprake van dertig beschadigde woningen en tien beschadigde wagens. Er moesten ook vijf mensen met verwondingen naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Man van 27 overleden bij ongeval op E314 in Leuven

Op de E314 in Heverlee is vanmorgen een dode gevallen bij een ongeval. Het ongeval gebeurde tussen het knooppunt in Heverlee en de afrit Leuven. Rond 7.45 uur belandde daar een auto tegen de vangrails op de middenberm, een klap die het slachtoffer niet overleefde.

Lees meer »

Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.
The post Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acid neemt het op voor Joost Klein in nieuwe video: “Hij heeft iets gedaan wat niet mocht, maar ze knijpen wel de ogen toe voor Israël”

In een nieuwe video bespreekt Acid de hele heisa rond de deelname én diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder had Acid al in geuren en kleuren uitgelegd waarom hij ervan was overtuigd dat Joost als winnaar van deze 68ste editie uit de bus zou komen. Zelf werkte Acid twee jaar geleden samen met de Nederlandse artiest voor het

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marnix en Vera klinken op gouden huwelijksjubileum

Naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum werden Marnix Claeys (71) en Vera Hoogerwerf (69) in het gemeentehuis uitgebreid in de bloemetjes gezet. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school in Maldegem en op kerstavond 1970 sprong de liefdesvonk over. Na vier jaar verkering trouwden ze op 26 april 1974 voor de wet in het
The post Marnix en

Lees meer »

FlixBus op weg naar de beurs

17:34 De succesvolste speler in het geliberaliseerde Europese openbaar vervoer wil begin juni naar de beurs Flix mikt daarbij op een waardering van ongeveer 4 miljard euro.

Lees meer »