Matisse (15) doodgestoken in Frankrijk, jonge dader beweert “racistisch” behandeld te zijn

In Châteauroux is een 15-jarige jongen zaterdagnamiddag doodgestoken op straat. De dader is een Afghaanse leeftijdsgenoot. R. zou toegeslagen hebben omdat hij door Matisse “racistisch behandeld werd”. 

Meer krantenkoppen in België

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til

Vier studenten van de opleiding Elektronica-ICT aan Vives Hogeschool Kortrijk werken samen met Regionaal Landschap Leie en Schelde aan een project rond dierenwelzijn. Het project heeft als doelstelling zwaluwen te laten verhuizen van het oude station van Avelgem naar een voor hen speciaal geplaatste zwaluwtil.
The post Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop van de Stedelijke Basisschool Zuid Stasegem werd geschonken aan ‘Run for Air’, een initiatief van de Mucovereniging, die personen met muco helpt om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen.
The post Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »