Kan Dutroux gelinkt worden aan Nederlandse studente die in 1993 verdween? Oude DNA-sporen brengen misschien meer duidelijkheid

Oude DNA-sporen uit de zaak-Dutroux kunnen misschien duidelijk maken of de seriemoordenaar gelinkt kan worden aan Tanja Groen, een Nederlandse studente die in 1993 verdween. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Maastricht. 

Meer krantenkoppen in België

Politie en manifestanten slaags bij Amsterdamse campus na ontruiming pro-Palestijns protest: politiehonden ingezet

In Amsterdam heeft de politie de laatste pro-Palestina-activisten weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De politie sleepte de betogers een voor een van de campus af, zag een verslaggever van persbureau ‘ANP’. Op en rond het terrein is een ravage aangericht. Op het nabijgelegen Rokin is het erg onrustig. Daar raakten betogers slaags met de politie,

Lees meer »

Biden: Trump zal verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn republikeinse rivaal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november “niet zal aanvaarden”. Dat zei hij tijdens een interview met zender CNN. Biden verwijst naar een mogelijk soortgelijk scenario als in 2020, toen Trump weigerde om zijn nederlaag toe te geven.

Lees meer »

Marianne Desmedt zwaait af bij Roularta

Op een stemmige receptie nam Roularta Media Group afscheid van Marianne Desmedt, die met pensioen gaat. Marianne werkte vroeger als boekhouder bij de transportfirma Ziegler maar zag een overplaatsing naar Brussel niet zitten. Daarom startte ze in 1994 als interim receptioniste bij Roularta in Roeselare. Een jaar later kwam daar een plaats vrij op de
The post Marianne Desmedt

Lees meer »

Joost Klein gezien op luchthaven in Nederland, Nederlandse delegatie keerde eerder naar huis

Joost Klein lijkt weer terug in Nederland te zijn. Verslaggevers van ‘RTL Boulevard’ hebben de zanger gezien op Lelystad Airport (de drukste luchthaven van Nederland). Hij zou daar rond half acht geland zijn met een privévliegtuig. De artiest reisde niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, zij kwamen al eerder aan op Schiphol.

Lees meer »

Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.
The post Kokopelli bekent kleur:

Lees meer »

BEKIJK – De kattenstoet in 100 beelden

Op zondag 12 mei trok de Kattenstoet opnieuw door Ieper. Verschillende duizenden toeschouwers juichten de katten toe. Onze fotograaf vatte stoet en toeschouwers in 100 beelden.
The post BEKIJK – De kattenstoet in 100 beelden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Maleisisch international zwaargewond na aanval met bijtend zuur, zijn topvoetballers er mikpunt van brutaal geweld?

Maleisië verkeert in shock na een brutale aanval op voetbalinternational Faisal Halim (26). De aanvaller werd zondag tijdens een winkelbezoek net buiten hoofdstad Kuala Lumpur overgoten met zwavelzuur en ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Hoewel de motieven van de daders nog niet bekend zijn, is er mogelijk meer aan de hand. Want eerder deze week raakte Akhyar Rashid,

Lees meer »