“Ik kan niet ademen”: opnieuw zwarte Amerikaan (53) gestorven bij arrestatie, beelden tonen hoe agent knie in zijn nek duwt

In de Amerikaanse staat Ohio is opnieuw een zwarte man om het leven gekomen bij een arrestatie. Op bodycambeelden is te zien hoe een van de agenten zijn knie in de nek van de 53-jarige Frank Tyson duwt. Tyson roept meermaals dat hij niet kan ademen en verliest kort daarna het bewustzijn. Het incident doet denken aan het tragische overlijden van George Floyd in 2020. 

Meer krantenkoppen in België

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel vragen bij os die in schroeiende hitte kar trekt in Kattenstoet: “Is dit wel verantwoord?”

Afgelopen zondag 12 mei zakten volgens het stadsbestuur niet minder dan 55.000 mensen af naar de 46ste editie van de Kattenstoet. Wie zelf meestapte in het evenement zal de hitte die er heerste wellicht niet snel vergeten. Ook os Medard, die een kar vol mensen vooruit trok, had het snikheet. Dat stootte heel wat toeschouwers tegen de borst. “Diermishandeling, een

Lees meer »

Weerbericht: eerst zonnig, daarna meer wolken

Het wordt vrijdag vrij zonnig met hoge sluierwolken. Later op de dag verschijnen stapelwolken, behalve aan de kust. Het kwik stijgt volgens het KMI tot 16 graden aan zee en in de Hoge Venen, en tot 21 graden in de Kempen en Belgisch-Lotharingen.

Lees meer »

“We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes van 948 stuks in 2009 naar 13.550 in 2023

Iedere inwoner van Roeselare heeft al gehoord van GAS-boetes en heeft er misschien zelfs al mee te maken gehad. Maar wat zijn GAS-boetes precies, wie kan ze uitschrijven en hoe komt het dat het aantal GAS-boetes sedert 2009 vijftien keer zo hoog ligt? Wij zochten het uit.
The post “We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

REPORTAGE. Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »