Guy Verhofstadt en andere aangevallen parlementsleden vragen officiële sancties tegen Chinese hackers

Vijf Belgische parlementsleden die geviseerd werden door Chinese hackers vragen om een gerechtelijk onderzoek én sancties tegen de daders. Onder hen ook oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD). Dat schrijven De Standaard en Le Soir maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met de taalwetgeving”

Bizarre situatie aan de overkant van de begraafplaats in de Komenstraat in Wervik. Middenin het voetpad staat daar al een aantal maanden een mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC. Aan de overkant is er een bushalte van De Lijn.
The post Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met

Lees meer »

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt “incident” bij Nederlandse delegatie

De Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is niet op tijd komen opdagen tijdens de repetitie vandaag voor de finale van morgen. Joost Klein moest normaal gezien repeteren na Luxemburg en voor Israël, maar verscheen niet op het podium. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending", meldt organisator EBU aan Nederlandse en Zweedse media.

Lees meer »

PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »

Chinese automerk Leapmotor komt in september naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor komt in september naar negen Europese landen, waaronder België. Dat zal gebeuren via Leapmotor International, een joint venture waarin autoconcern Stellantis een belang van 51 procent heeft en Leapmotor de rest, zo hebben beide ondernemingen dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

“Stuur me niet naar de gevangenis”: 80-jarige opa riskeert tien jaar cel voor verkrach­ten kleinkind op vakantie in Spanje

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal

Hoeveel pech in de loting kun je hebben? De Scholengroep Sint-Rembert heeft in de Servische hoofdstad Belgrado deelgenomen aan het WK volleybal voor scholen (de ISF-competitie) en kwam in een poule met Duitsland en Iran terecht.
The post Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankrekening gaat”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »