Guy Verhofstadt en andere aangevallen parlementsleden vragen officiële sancties tegen Chinese hackers

Vijf Belgische parlementsleden die geviseerd werden door Chinese hackers vragen om een gerechtelijk onderzoek én sancties tegen de daders. Onder hen ook oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD). Dat schrijven De Standaard en Le Soir maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Kenners leggen uit waarom Mustii de finale van het Songfestival niet haalde: “De negativiteit is in z’n hoofd gekropen, en nooit meer weggegaan”

Hij deed er alles aan om zich te kwalificeren, maar het Belgische feestje zit erop in Malmö. Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) slaagde er met ‘Before The Party’s Over’ niet de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival te overleven. Maar waar liep het dan precies mis voor onze kandidaat, die aanvankelijk héél hoog startte bij de bookmakers? Wij vroegen het aan

Lees meer »

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. Met name de etnische minderheid Massalit en andere niet-Arabische gemeenschappen zijn het slachtoffer van systematisch geweld.

Lees meer »

Gewezen loonwerker Lionel Vanneste overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Lionel Vanneste uit Wevelgem overleden op 75-jarige leeftijd. Lionel was een loonwerker in hart en nieren. Hij was een zeer bekende naam bij zowel loonwerkers als landbouwers.
The post Gewezen loonwerker Lionel Vanneste overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »