Eerste steen van nieuwe Permekeschool in Jabbeke is gelegd: “Dit wordt een prachtige, luchtige leeromgeving”

Met de eerste steenlegging van het nieuwe schoolcomplex kijkt de Permekeschool naar de toekomst. Over een jaar zou de nieuwbouw klaar moeten zijn.

Dinsdag werd de eerste steen gelegd van een 1.700 vierkante meter grote nieuwbouw. Directeur Nelleke Peeters en haar team maakten er een leuk moment van voor de hele school. Een eerste snelbouwsteen werd in een kruiwagen aangevoerd en ter plaatse uitgepakt. Daarop stonden de namen van alle leerlingen.

Slaapklas voor kleinsten

“Deze steen plaatsen we nu effectief in het gebouw”, zei Nelleke Peeters, daarbij geholpen door burgemeester Frank Casteleyn. “Zo zullen alle huidige leerlingen voor eeuwig verbonden zijn met het nieuwe schoolcomplex. Er komen twee kleuterunits, met een junglegym en slaapklas voor de allerkleinsten, een turnzaal, een keuken, een foyer met tribunetrap. Deze krijgt verschillende functies, zoals refter, bib, gezamenlijke activiteitenruimte, voorstellingsruimte… Daarnaast is er een administratieve ruimte. Op de verdieping komen twee units voor het lager, elk met drie instructieruimtes en werkruimtes met onder andere individuele werknisjes. In alle units wordt gezorgd voor veel lichtinval en er is ook telkens een afzonderlijk afgesloten buitenruimte.”

“Op de groene speelplaats zullen alle hoekjes en kantjes benut worden; er komen speeltoestellen en sportveldjes op maat van de leerlingen. Het nieuwe gebouw zal staan waar vroeger het kleutergebouw stond. Als alles klaar is, in maart-april 2025, worden de bestaande gebouwen afgebroken en verhuizen de kleuters en leerlingen naar een prachtige, luchtige leeromgeving!”

De investering wordt geraamd op 3,8 miljoen en kan dan zo’n 180 leerlingen herbergen.

Emotionele dag

Voor Kristien Temmerman was het een emotionele dag. “Nu ben ik grootouder van Sep, maar ik en mijn kinderen gingen hier ook naar school. Later was ik actief in de raad van bestuur. Ik ben blij dat ik deze dag zo actief mag meebeleven.” (PA)

The post Eerste steen van nieuwe Permekeschool in Jabbeke is gelegd: “Dit wordt een prachtige, luchtige leeromgeving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven

Na een klacht van Alternatief24 heeft de gouverneur de beslissing van de gemeenteraad, om de schenking van het zeiljacht Tomidi te aanvaarden, vernietigd. “De gouverneur noemt de beslissing onzorgvuldig. Het gemeentebestuur heeft deze beslissing overhaast genomen, zonder visie en zonder zicht op de kosten”, aldus Vicky Dereere.
The post Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven appeared

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury verbaasd wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

TTC Zandvoorde blikt tevreden terug op de interclubcompetitie

Bij TTC Zandvoorde werden de Vlaamse en Belgische kampioenen gelauwerd. De tafeltennisclub heeft tevens een goede interclubcompetitie achter de rug. “Alle dertien ploegen hebben de verwachtingen ingelost met volgend jaar drie teams in de nationale reeksen.”
The post TTC Zandvoorde blikt tevreden terug op de interclubcompetitie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”: Jeroen Meus legt uit waarom hij nu verspakketten verkoopt

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes

De competities in het zaalvoetbal zitten erop en De Plakkers kunnen terugblikken op een mooi seizoen. De eerste ploeg promoveert naar tweede nationale. Het derde team greep de titel en speelt na de zomer in tweede provinciale. En straks komen er nog twee mannenploegen bij.
The post De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Applaus, maar vooral ook véél boegeroep: zo klonk het optreden van Israël vanuit de zaal

De Israëlische Eden Golan (20) bracht tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag een feilloze versie van ‘Hurricane’. De finaliste werd tijdens haar optreden aangemoedigd, maar wie goed luisterde, kon dit keer in het begin van de act en tijdens het laatste Hebreeuwse stuk wél boegeroep en ‘Free Palestine’ horen. Tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival zou het EBU

Lees meer »

Sam Gooris krijgt bij nieuwe solosingle voor het eerst hulp van zoon Kenji: “Supertrots op het resultaat”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »

Adembenemende vulkanische bliksemschichten gefilmd: “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”

De Amerikaanse Dani aanschouwde vorige maand een uniek fenomeen op reis in Guatemala. Na een bergbeklimming van vier uur kwam ze aan bij het basiskamp van Volcán Acatenango, dat op een hoogte van ongeveer 3400 meter ligt. En toen de zon eindelijk onderging, werd ze beloond met adembenemende vulkanische bliksemschichten. “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”, schrijft

Lees meer »