Belg sterft na val van achtste verdieping in Peruaanse hoofdstad Lima

Een Belg is afgelopen weekend in de Peruaanse hoofdstad Lima om het leven gekomen na een val uit de achtste verdieping van het hotel waarin hij verbleef, zo melden lokale media. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden, waarnaar een onderzoek is gestart.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij heeft het verkeerd ingeschat”: dit is de échte reden dat Harry zijn familie niet bezoekt in Londen

Prins Harry (39) is voor korte tijd terug in het Verenigd Koninkrijk, maar zonder een bezoek aan zijn familie. William weigert hem te zien, koning Charles verkiest het gezelschap van Camilla, en zelfs baby Archie krijgt geen verjaardagswensen meer van het koningshuis. Waar de paleisdeuren ooit nog op een kier stonden, lijken ze nu resoluut te sluiten. “Harry heeft altijd

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is rond”

FC Marke won vorige zondag zijn eerste wedstrijd van de eindronde, tegen SV Moorsele met 3-1. Donderdag moesten de groen-zwarten van T1 Davy Vercruysse het op eigen veld opnemen tegen Jong Male. De kans dat Marke volgend seizoen voor het eerst zijn ding doet in eerste provinciale is niet gering.
The post Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is

Lees meer »

Senne uit ‘De mol’: “Ik heb me er vaak op betrapt dat ik het per ongeluk bijna verraden had”

Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de ultieme saboteur: de mol. Acht afleveringen lang hield hij z’n identiteit geheim, al was dat niet altijd even gemakkelijk. Dat vertelt hij net na de grote onthulling in ‘De Mol: Behind The Scenes’. “Ik had het per ongeluk bijna verraden tijdens één van de eerste dagen in Sicilië.”

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt minister Van der Straeten in dossier kernuitstap: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

In het dossier rond de kernuitstap is "alles in volle transparantie gebeurd". Dat zegt Alexander De Croo (Open VLD) aan Belga. De premier neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en gaat in tegen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die laatste wil een onderzoekscommissie naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van

Lees meer »

Winkel, takeaway, delivery en catering op één locatie: Brugse ondernemers lanceren nieuw foodconcept Yumsters

Koen Lagrou (49) van Foodbazar en Brecht Van Cleven (33) van Los Pollos slaan de handen in elkaar voor het nieuwe foodconcept: Yumsters , gevestigd in de Gistelsesteenweg 527 in Sint-Andries. “We zijn een unieke combinatie shop, takeaway, delivery en catering”, zegt Koen, die bij Yumsters met nog heel wat andere lokale partners samenwerkt.
The post Winkel, takeaway, delivery

Lees meer »