“Anderlecht speelt niet als een kampioen, Club Brugge en Union wél”

Drie titelkandidaten op één puntje van elkaar. Alsjeblieft. Niémand kan voorspelen wie straks kampioen wordt, maar onze analist Marc Degryse weet wel dat Club en Union een streepje voor hebben op Anderlecht. Nochtans is paars-wit de leider… “Hun tweede helft tegen Cercle deed pijn aan de ogen.” 

Meer krantenkoppen in België

Wie volgt Pommelien Thijs op in Zomerhit 2024?

De twintig genomineerden van Zomerhit 2024 zijn bekend! Zonet vertelden Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader live op Radio2 op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf nu strijden de twintig artiesten om de felbegeerde trofee en jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Stemmen kan vanaf nu via VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus

Lees meer »

Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden

Het moest een totaalbeleving worden, waarbij alle zintuigen zouden worden geprikkeld. Het draaide uit op een annulatie. Het Massagefestival van Moorsele, dat binnen twee weken de deuren moest openen, gaat niet door. “Familiale omstandigheden, maar het kan niet anders”, klinkt het bij de organisatie.
The post Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Uiterst rechtse fractie wordt de derde grootste in Europees Parlement

In het Europees Parlement heeft maandag de stichtende vergadering van Patriots for Europe plaatsgevonden. Met 84 leden uit 12 lidstaten wordt de nieuwe uiterst rechtse fractie met onder meer het Franse Rassemblement National (RN), het Hongaarse Fidesz en Vlaams Belang de derde grootste politieke groep in het halfrond. Jordan Bardella (RN) wordt fractieleider.

Lees meer »

Guido Gezelle Barbecuebende organiseert met succes zesde buurtfeest voor Guido Gezellelaan en Kasteelstraat

Zopas had in Torhout de zesde editie plaats van het buurfeest voor de bewoners van de Guido Gezellelaan en de Kasteelstraat. Dat gebeurde op het gazon achter het station. De organisatie was in handen van de Guido Gezelle Barbecuebende.
The post Guido Gezelle Barbecuebende organiseert met succes zesde buurtfeest voor Guido Gezellelaan en Kasteelstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven eigen zoon tot hel maakt en ongevraagd Facebookfoto’s kleindochter post: “Ik ben je eigendom niet”

“Wat ze stuurt is bijzonder verontrustend. Ze zegt zelfs dat ze over lijken zou gaan en haar gedrag is onverbeterlijk. Ze moet een zwaardere straf krijgen.” De rechter in beroep was spijkerhard voor een 52-jarige oma uit Ieper die het leven van haar eigen zoon ’tot een hel’ maakt.
The post Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven

Lees meer »

“Hoe heeft niemand dit opgemerkt?” Familie van Harmony (7) blijft met veel vragen achter na verdrinking op schooluitstap

Twee weken nadat de 7-jarige Harmony Francis verdronk bij een schooluitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten, blijven voor de familie nog steeds veel vragen onbeantwoord. “Hoe is dit kunnen gebeuren?”, klinkt het bij moeder Rosemary. Zaterdag wordt het jongetje in Antwerpen begraven. Om de begrafenis te kunnen betalen, zijn vrienden uit de Afrikaanse gemeenschap een geldinzamelactie gestart.

Lees meer »

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met de kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

Tuinhuis zwaar beschadigd na hevige brand in Beveren-Leie

In de Reinareweg in Beveren-Leie woedde maandagmiddag een hevige brand bij een tuinhuisje. De vlammen laaiden hoog op. Niemand raakte gewond, maar het tuinhuis is zwaar beschadigd.
The post Tuinhuis zwaar beschadigd na hevige brand in Beveren-Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Redders aan zee gaan digitaal met nieuwe software: “Zo herenigen we kinderen nog sneller met ouders”

IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, gaat mee met de (ge)tijd(en). Om haar dagelijkse werking te moderniseren ging de reddersvereniging in zee met Belgisch softwarespecialist PeopleWare om een oplossing te ontwikkelen specifiek op basis van haar noden en vereisten. Die moet de IKWV toelaten om verloren gelopen kinderen sneller te herenigen met hun ouders, interventies vlotter op te volgen en de

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »