Wachtlijsten buitengewoon basisonderwijs Antwerpen steeds langer: zes op de tien kinderen krijgen geen plek

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zita (16) uit Izegem is Vlaams kampioen toestelturnen

Zita Verleden (16) kroonde zich tot Vlaams kampioen toestelturnen bij de leeftijdscategorie +16. Zelf is ze nog maar net 16 jaar. Ondanks de sterke concurrentie en wat blessureleed enkele weken geleden, stond Zita op tijd wedstrijdklaar om er de gouden plak te veroveren. “Mijn doel voor het Vlaams kampioenschap was om daar zeker de top vijf te halen. En dat

Lees meer »

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. Met name de etnische minderheid Massalit en andere niet-Arabische gemeenschappen zijn het slachtoffer van systematisch geweld.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël reageert verbijsterd op dreigement van Biden om geen wapens meer te sturen: “Dit kan onze planning in de war sturen”

In Israël wordt verbijsterd gereageerd op de nieuwste zet van Joe Biden. De Amerikaanse president dreigde ermee om de wapenleveringen stop te zetten als het grondoffensief niet stopgezet wordt. “Dit kan onze operationele planning in de war sturen”, geeft een Israëlische hooggeplaatste toe. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Vlaams Belang houdt actie in Kortrijk tegen seksueel geweld na nieuws van groepsverkrachtingen: “We eisen hardere straffen voor de daders”

De extreemrechtse partij Vlaams Belang heeft vrijdagmiddag een actie gehouden tegen seksueel geweld in Kortrijk, waar er de afgelopen weken twee groepsverkrachtingen gebeurd zijn. De partijvoorzitter Tom Van Grieken kwam er samen met Wouter Vermeersch en nog een aantal van hun leden en sympathisanten. Ze vinden dat daders van seksueel geweld hardere straffen moeten krijgen in de toekomst.
The

Lees meer »