Voor N-VA worden de verkiezingen een strijd van één tegen allen, en vooral tegen de PS

Voor N-VA worden de verkiezingen een strijd van één tegen allen, en vooral tegen de PS. Niet alleen op het verkiezingscongres kreeg Paul Magnette zondag een belangrijke bijrol. Zijn partij wordt ook in het N-VA-programma talloze keren geciteerd. Als bron van alle kwaad. Bart De Wever zal na 9 juni nochtans partners nodig hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Ine Beyen getuigt over haar verrassende exit in ‘Special Forces’: “Opgeven? Ik noem het eerder mijn grenzen stellen”

“Ik sta nog steeds achter mijn keuze.” Ine Beyen (37) legde de afgelopen weken een zo goed als foutloos parcours af in ‘Special Forces’, maar in de aflevering van maandag zette de ex-wielrenster plots een punt achter haar deelname. “Niemand had het zien aankomen, ook de chefs niet”, aldus Ine, die respect afdwong bij zowel de instructeurs als de kijkers.

Lees meer »

“Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Amper een dag nadat ze werden ingehuldigd, zijn in Brugge drie ‘regenboogbankjes’ al beklad met graffiti. “No gay pride, only white pride”, luidt het onderschrift bij een video waarin gemaskerde pesonen de bankjes bekladden. De bankjes werden vrijdag voorgesteld als symbool voor de steun aan de LGBTQI+-gemeenschap.
The post “Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s mag Dirk (58) bijna elke dag verwachten: “Ik moest een zaak vinden waar ik niet te veel vermagerde”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een spijsverteringsziekte

Lees meer »

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. De presentator heeft zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »