Val van ‘dorpje van niks’ symbolisch voor Russisch succes aan het oostelijk front

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

De stemmer had een duidelijke voorkeur: Joost Klein werd tweede in halve finale, Belgische kijker gaf Israël meeste punten

Joost Klein (26) is donderdag in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival tweede geworden. Hij kreeg van het publiek in totaal 182 punten, zo maakte de European Broadcasting Union (EBU) bekend. België eindigde pas op de dertiende plaats met een schamele 18 punten. En hoe verschillend werd er gestemd door het Belgische publiek en de vakjury?

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Gynaecoloog uit Torhout moet DNA afstaan na vermoedelijke inseminatie met eigen sperma: 1.500 euro dwangsom per dag als hij niet meewerkt

De rechtbank van eerste aanleg in Brugge heeft een gynaecoloog verplicht om een vergelijkend DNA-onderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek werd gevorderd door een man die sterke vermoedens heeft dat de gynaecoloog eigen zaad gebruikte bij de inseminatie van zijn moeder. Als de gynaecoloog niet meewerkt, moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen.
The post Gynaecoloog

Lees meer »