Paus bezoekt voor eerste reis in maanden Venetiaanse gevangenis

Paus Franciscus heeft in Venetië een vrouwengevangenis bezocht. Dat was in het kader van de Biënnale van Venetië, de beroemde kunstmanifestatie. Het was voor de paus de eerste reis buiten Rome in zeven maanden. 

Meer krantenkoppen in België

Tine Embrechts maakt tv-programma over menopauze

De menopauze. Elke vrouw maakt het mee, en toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over. Daar wil Tine Embrechts (48) iets aan doen. Dit najaar is ze te zien in de driedelige reeks ‘Menopauzia’, waarin ze zich met behulp van Barbara Sarafian en Els Dottermans voorbereidt op de overgang.

Lees meer »

Tienduizenden Armeniërs eisen ontslag van premier na overdracht van grensdorpen aan Azerbeidzjan

In Jerevan, de hoofdstad van Armenië, zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag van premier Nikol Pasjinian te eisen. Ze vinden het niet kunnen dat de hij ermee heeft ingestemd de controle van enkele grensdorpen over te dragen aan aartsrivaal Azerbeidzjan. De protesten worden aangevuurd door aartsbisschop Bagrat Galstanian, die vindt dat de demonstranten "vredevolle acties van ongehoorzaamheid"

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »

Wildgroei aan West-Vlaamse stunts

Club is er woensdag niet in geslaagd om zich voorbij Fiorentina te worstelen. Geen historische finale, geen historische stunt. Of mag het bereiken van de halve finales van de Conference League na tal van kwakkelmaanden voor Club ook een stunt worden genoemd? Of wordt de grootste stunt nog het behalen van een nieuwe titel, na
The post Wildgroei aan

Lees meer »

Amnesty: Chinese studenten in het buitenland leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door Peking

Studenten uit China en Hongkong die in het buitenland studeren, leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door de Chinese overheid. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport over de “transnationale repressie door Peking in de buitenlandse universiteiten”. Ook de in China achtergebleven familieleden van de studenten zijn een doelwit.

Lees meer »

LIVE. Verschijnt Joost Klein vanavond wel op podium? Zweedse politie onderzoekt ter plaatse incident: “We ondervragen de betrokken personen”

De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek naar het incident rond zanger Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival. Er is nog geen formele melding over binnengekomen, maar de politie ondervraagt “de betrokken personen” rond het incident om te bekijken of er sprake is van een misdaad, melden onze collega’s van AD. Joost Klein was niet te zien bij

Lees meer »

“Plots werd ik aangevallen met motorhelm”: Kim Huybrechts spreekt vanop ziektebed voor het eerst na vechtpartij

Kim Huybrechts (38) heeft bij VTM NIEUWS voor het eerst gesproken over de vechtpartij waar hij in betrokken raakte na de bekerfinale tussen Antwerp en Union. De darter brak het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelt hij vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne, waar hij later vandaag geopereerd wordt. Gelukkig gaat het niet om

Lees meer »

Twee fietsers gewond na valpartijen in Torhout

Bij twee ongevallen in Torhout zijn twee fietsers gewond geraakt nadat ze ten val kwamen. Een 85-jarige vrouw raakte daarbij zelfs zwaarder gewond, maar verkeerde gelukkig niet in levensgevaar.
The post Twee fietsers gewond na valpartijen in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Penalty is onbegrijpelijk”: De Cuyper haalt uit naar ref, ‘dader’ Mechele wordt getroost door ploegmaats

Uiteraard bedroefde gezichten bij Club Brugge, na de match tegen Fiorentina. En vooral Brandon Mechele moest getroost worden. Hij veroorzaakte in het slot een penalty, waardoor de droom om de finale in de Conference League te bereiken uit elkaar spatte. De Cuyper was het achteraf niet eens met de beslissing van de ref: “Hij floot de hele wedstrijd zo’n fouten

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »