KV Kortrijk grijpt laatste strohalm in degradatiestrijd dankzij winst bij RWDM

Het blijft spannend in de Relegation Play-offs. Door de zege van Kortrijk op RWDM is nog geen enkele ploeg veroordeeld tot rechtstreekse degradatie. Kortrijk nadert tot op twee eenheden van de Brusselse club, die voor het eerste de boot in ging onder trainer Ferrera. 

Meer krantenkoppen in België

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dochter procureur kreeg vragen magistratenexamen als verjaardagscadeau

Stagiair-advocate Luka L., die in januari deelnam aan het magistratenexamen, kreeg een week eerder al de vragen – als verjaardagscadeau – in de schoot geworpen door haar vader, de intussen geschorste afdelingsprocureur van Ieper Johan L. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Tegen haar en een andere betrapte kandidaat loopt een tuchtonderzoek bij de balie. Mogelijk zijn tot zes

Lees meer »

RC Genk bevestigt het vertrek van Vrancken: “Wouter besloot lange termijn verbintenis niet te honoreren”

Racing Genk heeft het vertrek van Wouter Vrancken (45) nu ook officieel aangekondigd. De coach verlaat per direct de Limburgers na twee seizoenen. “Reeds voor de dubbele confrontatie met Club Brugge liet de entourage van Wouter Vrancken weten dat hij de voorkeur geeft aan een nieuwe uitdaging”, laat Genk weten in een persbericht. Woensdag al vonden AA Gent en Racing

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Kapster Elena mocht het haar van Songfestival-winnaar Nemo stylen: “Ik had soms een beetje compassie met de zangeres van Israël”

Voor de derde keer mocht kapster Elena Zimina uit Izegem de kapsels van de Eurovisiesongfestival-kandidaten te verzorgen. Afgelopen weekend vertoefde ze dus nog in Malmö (Zweden), waar de 68e editie van het Songfestival plaatsvond. Het werd uiteindelijk een zeer bewogen editie – niet in het minst door de diskwalificatie van Nederland en de deelname van Israël – en dat heeft

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

‘Sing Again’ biedt blinde Youssri een nieuwe start: “Geluidsman ging ervandoor met veel geld”

“Jonach wilde niet deelnemen, maar vond dat ik het wel moest doen.” Niet langer met zijn Koda-kompaan Jonach Van den Berghe, maar wel solo dus: Youssri Mejdoubi keert in ‘Sing Again’ terug naar het podium. De twee blinde vrienden maakten in het eerste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ furore, maar de showbizz stelde hen al snel teleur. “Mensen deinzen er

Lees meer »