Groen houdt vast aan verstrenging lage-emissiezone in Brussel: “Het biedt antwoord op oneerlijkheid tussen rijke en arme gemeenten”

Groen-covoorzitter Nadia Naji wil de geplande verstrenging van de lage-emissiezone in het Brussels Gewest niet uitstellen. Vanaf 1 januari 2025 mogen dieselwagens met euronorm 5 de hoofdstad niet meer binnen. Eerder deze maand had de PS, die samen met Groen in de Brusselse regering zit, om uitstel van het verbod gevraagd. Maar Naji houdt voet bij stuk: "Om iedereen mee te krijgen, mag je niet om de zoveel jaar van standpunt wisselen." 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

Nog één keer een boksgala voor amateurs in zaal Iso

Vrijdag 17 mei organiseren Marnix en Wouter Dujardin voor de zesde keer een liefhebbersboksgala in zaal Iso in Izegem. “Onze laatste meeting in zaal Iso die nog dit jaar afgebroken wordt”, zeggen organisatoren Marnix en Wouter Dujardin. “Er staan een veertiental kampen op het programma en we beginnen eraan om 20 uur.”
The post Nog één keer een boksgala

Lees meer »

Liveblog – Klacht ingediend tegen Joost Klein voor “bedreigingen”, onduidelijk of hij vanavond kan optreden

Vanavond is er de finale van het Songfestival in Malmö, in Zweden. Het muzikale luik dreigt echter overschaduwd te worden door een incident waarbij de Nederlandse kandidaat Joost Klein betrokken is. De Zweedse politie zegt dat ze "een man ondervraagd heeft" voor "onwettelijke bedreigingen" aan "een medewerker van het Songfestival". Het is niet duidelijk of Klein vanavond zal optreden. Alle

Lees meer »

“Pak die gasten bij hun strot!”: deze bekende Club-fans stuwen blauw-zwart op hun manier richting finale

“Mocht ik kunnen, stapte ik nu het vliegtuig op.” 14 bekende Club-fans zitten vanavond, voor de return van de halve finale tegen Fiorentina in de Conference League, op het puntje van hun stoel. En spreken, geheel op hun eigen manier, hun voetbalhelden nog wat extra motivatie toe. Van Charles De Ketelaere over Julie Vanloo tot Rik Verheye. “Maak er vanaf

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

In 6 maanden tijd 2000 straatdealers opgepakt in Anderlecht 

Ongeveer 2000 straatdealers zijn gearresteerd in de Anderlechtse ‘hotspots’ Peterbos, Clemenceau en Zuidstation. Dat heeft burgemeester Fabrice Cumps (PS) gemeld aan BRUZZ. Ook hebben zo’n vijftig ‘klanten’ in de Peterboswijk een boete gekregen. De politie heeft het afgelopen halfjaar een actief beleid gevoerd om overlast door drugshandel te verminderen.

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »