Zege Atlético ontsierd door racistische beledigingen aan adres Athletic-speler Williams, die meteen lik op stuk geeft

Atlético Madrid, met Witsel de hele match tussen de lijnen, heeft de drie punten thuis gehouden tegen Athletic: 3-1. De match werd overschaduwd door racistische beledigingen richting bezoekende speler Nico Williams, die de roepers ervan evenwel het zwijgen oplegde met een goal. 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Wie is de excentrieke Joost Klein die niet meer mag deelnemen aan het Eurosongfestival?

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

Bedrag van Vlaamse transfers neemt nog toe, maar gewicht ervan daalt

In euro’s nemen de transfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië de komende jaren nog toe, maar in verhouding tot de economie weegt de financieringsstroom minder zwaar. Dat blijkt uit een update van de transfersstudie van de professoren Willem Sas (KU Leuven/University of Stirling) en Tom Truyts (KU Leuven/UCLouvain Saint-Louis Bruxelles) die zaterdag in De Tijd staat.

Lees meer »

Tegenwoordig spoelen er meer zeehonden dan bruinvissen aan op onze stranden

De dwergvinvis die maandag op het strand van Oostende aanspoelde, is geen unicum. Spoelen er sedert enkele jaren meer zeezoogdieren aan dan vroeger door de klimaatopwarming? Voer voor een babbel met Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Tegenwoordig spoelen er meer zeehonden dan bruinvissen aan op onze stranden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek

De bewoners van woonzorgcentrum ’t Pandje mochten er eens op uit trekken. Niet met een busje of koets, maar met een hele reeks oldtimers. De Old Car Drivers uit Emelgem namen hen mee op sleeptouw voor een rondrit door de Westhoek.
The post Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Grote tuin en kleine kinderen? Dan is het niet zonder risico om mee te doen aan ‘Maai mei niet’.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »