Nachtelijke ‘stille’ zoektocht levert niets op: Duitse speurdiensten zoeken verder naar vermiste Arian (6)

Speurdiensten zetten hun zoektocht zaterdag voort naar de vermiste Duitse jongen Arian. De zesjarige komt uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg.

 

Meer krantenkoppen in België

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

Leven aan zee is écht gezonder. Vlaamse onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg vraagt meer expertise rond genetische testen voor medicatiegebruik

Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een doordacht gebruik van genetische tests om de precieze werking van een geneesmiddel te proberen voorspellen. "Voor een meer geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd beleid rond deze testen is er o.a. meer inzet van expertise in klinische farmacologie nodig", klinkt het. "Nationale afspraken voor het gebruik van de tests zouden nuttig zijn."

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GRANADA-REAL MADRID (za, 18u30). Ancelotti: “Courtois in doel” – Surfers MARCA kiezen voor Lunin als keeper op Wembley

Real Madrid gaat zaterdagavond op bezoek bij Granada, nadat het vorig weekend de titel in La Liga pakte. Thibaut Courtois mocht toen na zijn lange revalidatie ook voor het eerst in doel staan en krijgt in Granada zijn tweede basisplaats op een rij in de competitie, zo bevestigde Ancelotti al. Maar volstaat dat straks om ook de finale van de

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

ANALYSE. “Verenigd door Joost Klein, verdeeld over al de rest”: hoe de EBU het Songfestival gijzelde met communicatiefouten

Geen woord over Joost Klein, fake applaus tijdens de Israëlische act, de grote baas die zelf punten gaat voorlezen,… “Een poppenkastshow”, noemde de Nederlandse tv-recensente Angela de Jong het. En ook het hart van Bruno Beeckman, jarenlang producer bij de EBU, bloedt. “Het Songfestival werd gegijzeld door communicatiefouten”, zegt hij aan HLN. Wie zal hiervoor moeten opdraaien? En wat zijn

Lees meer »

Twee doden bij ongeval in Doornik

Bij een verkeersongeval in Barry, een deelgemeente van Doornik, zijn 2 mensen om het leven gekomen. Bij het ongeval waren in totaal 7 mensen betrokken. Eén man en eén vrouw zijn overleden, hoe het met de andere betrokkenen is, is nog onduidelijk.

Lees meer »

“Dit gaat me de komende maanden stress geven”: Balder teleurgesteld wanneer hij z’n huis ziet in ‘Blind gekocht’

Een nieuwe week, een nieuwe vette kluif voor het team van ‘Blind gekocht’. Met dank aan nieuwe kandidaten Heleen en Balder, een koppel dat per se in het Gentse wil blijven wonen. Is er aanvankelijk nog enthousiasme over de woning die makelaar Kinga vond, smelt die – per kamer – verder weg. “Ik ben hier geen fan van”, aldus Balder.

Lees meer »