Mijnreus BHP overweegt hoger bod op rivaal Anglo American

18:29 De mijnreus BHP, die op een njet botste van zijn overnameprooi Anglo American, overweegt een hoger bod uit te brengen. Dat melden zaterdag de persagentschappen Bloomberg en Reuters. 

Meer krantenkoppen in België

Hilde Vautmans reageert op aantijgingen in Knack-artikel: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Strandredders in enkele zwemzones van zes kustgemeenten

Tijdens het Hemelvaartweekend zijn enkele zwemzones van zes kustgemeenten al bemand door strandredders. Een frisse duik in de Noordzee is dus al mogelijk in Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Oostende, Nieuwpoort en Koksijde. Pas vanaf de start van de zomervakantie zullen overal strandredders aanwezig zijn aan de kust.
The post Strandredders in enkele zwemzones van zes kustgemeenten appeared first on

Lees meer »

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Theater Sellewie sukkelt met een ingebeelde ziekte

Jong Theater Sellewie staat het komende weekend twee keer op de planken van het ontmoetingscentrum d’Iefte. Het gezelschap brengt er de voorstelling ‘De ingebeelde ziekte’ van Molière, in een regie van Filip Santens.
The post Theater Sellewie sukkelt met een ingebeelde ziekte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan De Nul boekt opnieuw recordomzet

De Belgische baggeraar en bouwer van windmolenparken in zee Jan De Nul heeft voor het tweede jaar op rij een recordomzet gerealiseerd, van bijna 3 miljard euro. Ook het orderboek was nog nooit zo dik, zo heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare: “Bereid een cursus agressiebeheersing te volgen”

Een man uit Roeselare krijgt een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden en een boete van 400 euro. Hij pakte zijn vriendin tot drie keer toe stevig aan. Als hij uit de cel wil blijven, moet hij zich wel aan enkele voorwaarden houden, zoals een begeleiding voor zijn agressie.
The post Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare:

Lees meer »

Twee op twee: Pogacar vloert concurrenten eenvoudig in sprint bergop

De Giro trekt vandaag opnieuw de bergen in. De aankomst van de achtste rit ligt bovenop Prati di Tivo, een beklimming van eerste categorie. Deelt Pogacar daags na zijn overdonderende tijdrit een nieuwe tik uit aan de concurrentie? En hoe komt Cian Uijtdebroeks voor de dag? Volg het allemaal in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen

In een tijd waarin kansarmoede steeds meer zichtbaar wordt, is het cruciaal om jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen, ongeacht hun financiële situatie. Met dit in gedachten organiseert Havenschool VTI Zeebrugge een crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen.
The post Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede

Lees meer »