LIVEBLOG KV MECHELEN-OHL. Wat een openingsgoal: Schoofs pegelt de bal via de paal in doel

KV Mechelen opent de zesde speeldag van de Europe Play-offs met een wedstrijd tegen OH Leuven. Kan Malinwa met een overwinning druk zetten op Gent, dat later op de avond speelt? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Israëlisch leger roept burgers in oosten van Rafah op tot evacuatie

Het Israëlische leger heeft de inwoners van Rafah, in het zuiden van Gaza, opgeroepen om onmiddellijk meer gebieden van de stad te verlaten. De mededeling werd op het berichtenplatform X geplaatst. De inwoners worden opgeroepen om vooral de gebieden in het oosten van de stad te verlaten. De Verenigde Staten hebben nochtans gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren aan

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Sprint Tim Merlier opnieuw naar de ritzege?

Na de vluchters is het rijk opnieuw aan de sprinters in de elfde etappe van de Giro. Het peloton trekt van Foiana di Val Fortore naar Francavilla al Mare. Na de opgave van Kooij zijn Tim Merlier, Jonathan Milan en Kaden Groves dé topfavorieten. Wordt het een koninklijke sprint of steken de aanvallers er toch een stokje voor? Volg het

Lees meer »

Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar

Andrea Verstaen (97) en André Pollet (96) vierden op vrijdag 26 april in Koers hun 70ste huwelijksverjaardag. Ze huwden in Lichtervelde op 14 april 1954. Schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes kwam hen en de familie namens de stad groeten en uitgebreid feliciteren.
The post Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop”

Op Moederdag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet. Ook voor Romy Maertens van schoonheidsinstituut Olijf Beauty Inside Out in Beitem wordt het even uitblazen. Romy en dochter Anna-Nina genieten straks allebei van een yogaweekend in Frankrijk.
The post Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »