Geen kwartier wachten voor alcoholtest en nieuwe regels arbeidsmigratie: dit verandert op 1 mei

Een verplichte inschrijving bij de VDAB voor leefloners, terugbetaling contactlenzen en brilglazen en geen kwartier wachten voor alcoholtest: dit verandert allemaal vanaf woensdag 1 mei.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch ziet dochter Sam in zijn voetsporen treden: “Al moet het niet per sé op tv komen, dat vindt ze minder tof”

Dat acteren via DNA doorgegeven kan worden, wordt op nieuw bewezen in ‘Familie’. De schattige Finn wordt namelijk gespeeld door Sam Van den Bosch, in het echte leven de dochter van acteur Jan Van den Bosch (40). In de reeks is Finn is de dochter van diens partner Rudi (Werner De Smedt). Al van bij de eerste kennismaking met Rudi

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse oud-presidentskandidaat Bernie Sanders (82) gaat voor vierde termijn als senator: “Democratie is in gevaar”

De huidige presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump zijn respectievelijk 81 en 77 jaar oud. Van dezelfde generatie is ook Bernie Sanders, die in 2016 en in 2020 nog tevergeefs presidentskandidaat voor de Democraten wou worden. Sanders is 82, maar dat houdt de politicus uit Vermont niet tegen om voor een vierde termijn als senator te gaan.

Lees meer »

Ingrijpende werken op Antwerpse R2 starten vrijdagavond

In het Antwerpse havengebied starten vrijdagavond om 20 uur de aangekondigde ingrijpende herstellingswerken aan de R2. Er zal tien weekends lang worden gewerkt in mei, juni en juli. De snelweg wordt volledig onderbroken waar er wordt gewerkt, en het verkeer op of naar de R2 wordt lokaal omgeleid.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Avelgem?

Hoe goed ken jij het reilen en zeilen in Avelgem? Ken je de Tombeelmolen? Weet je wat de Trimaarzate is? Waag dan je kans in deze op en top Avelgemse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Avelgem? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Willen we dat mensen in containers wonen?”: 14 experten waarschuwen voor ongeziene wooncrisis

Eigenaars worden huurders, prijzen stijgen nog verder en de bouw van extra woningen zit in het slop. Experten uit alle hoeken van zowel de private als sociale huisvesting slaan eensluidend alarm in een open brief. “We stevenen af op een ongeziene wooncrisis.” Hoe nijpend is het woonprobleem momenteel? Wie dreigt daarvan (nog meer) het slachtoffer te worden? En vooral: hoe

Lees meer »

Duitse politicus moet geopereerd worden na gewelddadige aanval tijdens verkiezingscampagne: “Een bedreiging voor de democratie”

Matthias Ecke, een Europese parlementslid uit Duitsland, werd aangevallen terwijl hij verkiezingsposters aan het ophangen was in Dresden. Vier onbekende personen vielen de 41-jarige politicus aan waardoor hij ernstige verwondingen opliep. De politie bevestigde het incident. De Duitse bondskanselier waarschuwt dat het incident “een bedreiging is voor de democratie”.

Lees meer »