“Als ik spreek, ontploft de boel”: Salah krijgt het stevig aan de stok met Klopp tijdens nieuwe misstap Liverpool

Jürgen Klopp krijgt niet meteen het droomafscheid waar hij van droomde bij Liverpool. Terwijl z’n ploeg bij West Ham opnieuw puntenverlies leed en nu écht wel uitgeteld is voor de titel, kreeg de Duitse coach het ook nog eens stevig aan de stok met sterspeler Mo Salah. Klopp probeerde het brandje te blussen, maar de passage van Salah in de mixed zone was veelzeggend. “Als ik spreek, ontploft de boel.” 

Meer krantenkoppen in België

Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is”

De Stichting Marguerite Yourcenar krabbelt recht na de plotse dood van bezieler Piet Hardeman, vorig jaar. Onder impuls van twee nieuwe voorzitters en enkele nieuwe bestuursleden organiseerde ze in samenwerking met Franse partners onlangs een eerste activiteit sinds het overlijden.
The post Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Vanaf juni verhuizen veertig huurders naar De Klaproos: “Hoe we de site aantroffen tart alle verbeelding”

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van De Klaproos langs de Wervikstraat in Geluwe. Daar bevond zich sedert 2016 de woon- en leefbuurt Triamant. Groep Curamant vroeg in juni vorig jaar het faillissement aan. Het was een dochteronderneming van Triamant. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik deed bij de curator een bod en werd de nieuwe eigenaar. Het gaat in totaal om 118

Lees meer »

Indiepopband Bearfeet lanceert binnenkort tweede album: “Onze reis naar Bali bood inspiratie voor nieuwe muziek”

Bearfeet is het muzikale project van Hanne Pluvier en Toon Develtere. Samen vormen ze al zeven jaar het kloppend hart van deze indiepopband. “Momenteel zijn we bezig aan ons tweede album. We maakten daarvoor een inspiratiereis naar Bali.”
The post Indiepopband Bearfeet lanceert binnenkort tweede album: “Onze reis naar Bali bood inspiratie voor nieuwe muziek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract

Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »