Rik De Mil zet straffe prestatie neer: na Westerlo redt hij nu ook Charleroi in hetzelfde seizoen van degradatie

Sporting Charleroi speelt ook volgend seizoen nog in de Jupiler Pro League. Daarover bestaat nu ook mathematische zekerheid. Winnen in Eupen volstond voor de Karolingers. Halfweg leken de schaapjes al op het droge, al gooide een late tegengoal nog bijna roet in het feestmaal. Rik De Mil zet zo iets héél staf neer: hij redde in hetzelfde seizoen niet één maar twee teams van de degradatie. Met dank aan de veelbesproken salonremise in Westerlo op de slotdag van de reguliere competitie. 

Meer krantenkoppen in België

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De vrouw had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

Marnix en Vera klinken op gouden huwelijksjubileum

Naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum werden Marnix Claeys (71) en Vera Hoogerwerf (69) in het gemeentehuis uitgebreid in de bloemetjes gezet. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school in Maldegem en op kerstavond 1970 sprong de liefdesvonk over. Na vier jaar verkering trouwden ze op 26 april 1974 voor de wet in het
The post Marnix en

Lees meer »

“Veel bochten en enorm veel volk”: talrijk publiek op zonovergoten TVH kwarttriatlon

Op donderdag 9 mei konden topsporters en recreanten weer het beste van zichzelf tonen op de TVH kwarttriatlon in Izegem. De weergoden zaten zeker mee. De volledige dag stralende zon en 20 graden. Ideale omstandigheden voor de triatleten én de toeschouwers die opnieuw talrijk aanwezig waren.
The post “Veel bochten en enorm veel volk”: talrijk publiek op zonovergoten TVH

Lees meer »

Komst van Park Ursus met 17 KMO-units moet lokale bedrijvigheid in Meulebeke stimuleren

Op de hoek van de Randweg en de Nijverheidstraat in Meulebeke, waar Intermat sinds 2006 zijn activiteiten uitoefende, begint Hexagon een nieuw hoofdstuk. De site wordt volledig gesloopt en omgevormd tot een bedrijvenpark met aantrekkelijke architectuur: een invulling die een economische boost zal geven aan de bedrijvigheid langs de Nijverheidsstraat.
The post Komst van Park Ursus met 17 KMO-units

Lees meer »

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »