Rachèle (4) krijgt nieuwe stamcellen die haar leven redden: “We kunnen die Amerikaan van 24 nooit genoeg bedanken”

Het is gelukt. De kleine Rachèle (4) heeft nieuwe stamcellen. En die waren nodig, want het meisje lijdt aan een zeldzame, fatale beenmergziekte. Van de 41 miljoen wereldwijd geregistreerde donoren was er geen enkele match, tot nu. Mama Evie (40) en papa Maarten (39) doen het emotionele verhaal van de spannendste dag van hun leven. “Ik dacht nog: stel dat er iets met de donor gebeurt onderweg naar het ziekenhuis…” 

Meer krantenkoppen in België

Sluipschutters op de daken en roadblocks in de straten: Zweedse politie op scherp voor Eurovisiesongfestival

Malmö zet zich schrap voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. De veiligheidsmaatregelen in de Zweedse stad zijn zichtbaar opgeschroefd. Overal in de stad patrouilleren agenten en vooral het gebied rond de concertzaal Malmö Arena wordt scherp in de gaten gehouden: de wegen zijn afgezet met roadblocks en op de daken staan sluipschutters paraat.

Lees meer »

Golden Classic On Tour trekt naar Vlaamse Ardennen: “Houden vast aan het recept”

Op zaterdag 1 juni zullen autoliefhebbers kunnen watertanden tijdens de Golden Classic On Tour. De rondrit, die autofreaks tot in de Vlaamse Ardennen brengt, wordt traditioneel gekoppeld aan een openluchtexpo Naar verwachting zullen tachtig bolides aan de start verschijnen.
The post Golden Classic On Tour trekt naar Vlaamse Ardennen: “Houden vast aan het recept” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Klimaatnoodtoestand met gevolgen”: weerrecords stapelen zich wereldwijd op (ondanks het frisse weer in België)

De voorbije maand was wereldwijd de warmste april ooit gemeten. Het is al de elfde keer op rij dat een respectievelijke maand de warmste ooit is. Door die opstapeling aan records lag de wereldwijde temperatuur de voorbije 12 maanden 1,61 graden Celsius boven de referentieperiode van 1850 tot 1900. "Dit is een zeer uitzonderlijke situatie, een klimaatnoodtoestand met alle gevolgen

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden Armeniërs eisen ontslag van premier na overdracht van grensdorpen aan Azerbeidzjan

In Jerevan, de hoofdstad van Armenië, zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag van premier Nikol Pasjinian te eisen. Ze vinden het niet kunnen dat de hij ermee heeft ingestemd de controle van enkele grensdorpen over te dragen aan aartsrivaal Azerbeidzjan. De protesten worden aangevuurd door aartsbisschop Bagrat Galstanian, die vindt dat de demonstranten "vredevolle acties van ongehoorzaamheid"

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Wielsbeke?

Hoe goed ben jij vertrouwd met het reilen en zeilen in Wielsbeke en de deelgemeenten? Doe je jaarlijks mee aan de hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve? Weet je wie Boudewijn Devos was en welke industrieel op goede voet stond met de groten der aarde? Waag dan je kans in deze gemeentequiz van Wielsbeke. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken

Lees meer »

Vijf vragen over de gravelrit van de Giro: “Een Strade Bianche light met kansen voor de aanvallers, tenzij Pogacar er anders over denkt”

De Giro is donderdag toe aan een nieuw moment van opwinding. Met 11,6 kilometer gravel in de laatste vijftig kilometer plus een steile asfalthelling tot twintig procent in het slot lijkt rit vijf een mini-versie van Strade Bianche. Vijf vragen over deze ‘cruciale etappe’, beantwoord door de ogen van de renners en ploegleiders.

Lees meer »

LIVE. Frankrijk maakt indruk met krachtige ballade op Songfestival, na vakbondsactie VRT: België als 12e aan de beurt

D-day voor België en Nederland op het Eurovisiesongfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Volg hier live de uitzending, die al even onderbroken werd door een vakbondsactie bij de VRT, om

Lees meer »

Petanqueclub Ter Deeve huldigt kampioenen

De leden van de petanqueclub Ter Deeve vierden onlangs feest. Ze brachten hulde aan hun winterkampioenen van het 34ste speeljaar.
The post Petanqueclub Ter Deeve huldigt kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netanyahu zegt dat hij ook zonder Amerikaanse steun oorlog kan winnen. Maar klopt dat ook?

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.
The post Kokopelli bekent kleur:

Lees meer »