Parket Halle-Vilvoorde viert 10e verjaardag: “Mooie resultaten bereikt”

In Asse hebben het parket en het arbeidsauditoraat van Halle-Vilvoorde hun tienjarig bestaan gevierd. Beide entiteiten werden opgericht na de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde in twee arrondissementen, Brussel en Halle-Vilvoorde. De voorbije jaren waren gekenmerkt door groeipijnen, waaronder het blijvende gebrek aan een eigen parketgebouw, maar er is ook heel wat verwezenlijkt. 

Meer krantenkoppen in België

Misnoegde klant ontkent vandalisme bij eetcafé De Dorpspompe in Ramskapelle

Is een misnoegde klant verantwoordelijk voor een reeks vandalenstreken bij het eetcafé De Dorpspompe in Ramskapelle bij Nieuwpoort? X.D. staat er in ieder geval voor terecht in de rechtbank van Veurne en riskeert drie maanden cel, maar ontkent alles. “Er zijn gewoon geen bewijzen”, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul.
The post Misnoegde klant ontkent vandalisme bij eetcafé De Dorpspompe

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

Amazonewoud lijdt onder narco-ontbossing

Niet alleen voor biefstuk, soja en goud verdwijnen delen van het Amazonewoud, ook voor cocaïne. De roofbouw die drugscriminelen plegen op de biodiversiteit in Latijns-Amerika, baart regeringen en milieu-organisaties grote zorgen.

Lees meer »