Ondernemersorganisatie Voka: “Dringend nood aan compensatie voor verloren bedrijventerreinen in regio Antwerpen”

De afgelopen 11 jaar zijn er in de regio Antwerpen, buiten de haven, 155 hectare aan bedrijventerreinen verloren gegaan. Dat zegt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De ondernemersorganisatie vraagt om dat verlies op andere plaatsen te compenseren. "Anders is dat nefast voor de economie en de tewerkstelling." 

Meer krantenkoppen in België

Bart Peeters komt met nieuwe Vlaamse talentenjacht

Bart Peeters komt in België met een nieuwe talentenjacht. Voor de Vlaamse commerciële zender VTM gaat hij Lift You Up maken. Volgens Het Laatste Nieuws wordt het een totaal ander programma dan de talentenjachten die tot nu toe op tv zijn uitgezonden.

Lees meer »

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Weyts (N-VA) schenkt 310.000 euro per jaar aan verdere ontwikkeling Canon van Vlaanderen

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een beheersovereenkomst van vijf jaar gesloten met de ‘Stichting Canon van Vlaanderen’. Die onafhankelijke stichting staat in voor het beheer en de verdere uitwerking van de Canon van Vlaanderen. Zo zit er onder meer een Franse vertaling en een project met historische kaarten in de pijplijn. De stichting krijgt een toelage van 310.000

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »

REPORTAGE. Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Na oproep tot staakt-het-vuren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond sluit nieuwe acties bij de uitzending van de finale van het Eurovisiesongfestival niet uit. Donderdag werd er eerder actie gevoerd met een pancarte bij de start en het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We

Lees meer »