Nederlands culinair erfgoed in gevaar: rookworst kan de gezondheid schaden

De rookworst ligt onder vuur. De manier waarop dit Nederlandse culinaire erfgoed zijn aroma krijgt, blijkt niet zonder gezondheidsrisico’s te zijn. Ook barbecuesaus en chips met barbecuesmaak kunnen schadelijk zijn. Er hangt zelfs een verbod in de lucht.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar: “De verhalen zijn authentiek”

Dit jaar viert Antigone het 25-jarig bestaan van hun sociaal-artistiek project: ARC. Wat begon als een wijkproject groeide uit tot een vaste waarde in Kortrijk en ver daarbuiten. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert Antigone enkele festiviteiten met een groots verjaardagsfeest op 1 juni.
The post ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar:

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

Nieuw Mariabeeld ingezegend in Brugge

Zaterdag is op initiatief van Brugge-Mariastad vzw een nieuw Mariabeeld ingezegend in de Naaldenstraat in Brugge. De inzegening door kanunnik Patrick Degrieck, algemeen directeur van de congregatie zusters O.L.V. van 7 Weeën in Ruislede en lid van de raad van bestuur van vzw Curando O.L.V. van 7 Weeën, vond plaats in aanwezigheid van de bestuursleden van Brugge-Mariastad vzw, buurtbewoners en

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

Ierse Bambie Thug vindt dat Israël niet langer mag deelnemen door commentaar op Israëlische tv

Bambie Thug, de Ierse inzending, heeft de EBU gevraagd om enkele uitspraken die gedaan werden op de Israëlische televisie over haar optreden te bekijken. Volgens haar is de commentaar die op de Israëlische tv gegeven werd in strijd met de regels van Eurovision en zou Israël daardoor niet langer mogen deelnemen. Eerder vandaag miste de Ierse kandidaat de laatste repetitie

Lees meer »

Amazonewoud lijdt onder narco-ontbossing

Niet alleen voor biefstuk, soja en goud verdwijnen delen van het Amazonewoud, ook voor cocaïne. De roofbouw die drugscriminelen plegen op de biodiversiteit in Latijns-Amerika, baart regeringen en milieu-organisaties grote zorgen.

Lees meer »

Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie

Ilse Mertens (40) is een nieuwe Kortrijkzaan. Ze is afkomstig van Ronse. Sinds augustus 2023 woont ze samen met partner Shana Devolder (35) in Heule. Samen hebben ze een dochter Alexine. Ilse studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldeschool in Gent.
The post Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »