KIJK. Songfestivalfans niet onder de indruk van podium in Malmö: “Wat is het klein!”

Over een kleine twee weken zullen de Belgische Mustii en tal van andere Europese artiesten op het podium van het Songfestival staan. De organisatie deelt hoe de arena met vliegende kubussen en vele lichtinstallaties eruit ziet op hun Instagram-pagina, maar fans zijn niet onder de indruk. “Wat is het klein, het lijkt wel alsof het Junior Eurovisiesongfestival er plaats zal vinden”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop

Op donderdag 2 mei ging een interventieploeg van Politiezone MIRA tijdens zijn patrouille over tot controle van een voertuig in Zwevegem. Er werd onmiddellijk een sterke cannabisgeur waargenomen, waardoor werd overgegaan tot een grondige controle.
The post 24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Jaimie Van Kerschaver, die de rol van tuincentermedewerker Gianni vertolkt in ‘Nonkels’. Jaimie mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Activisten bestormen Teslafabriek in Duitsland

Zo’n 1200 activisten hebben de site van Tesla in Grünheide, bij Berlijn bestormd. Er vond al sinds vorig weekend protest plaats tegen de autobouwer, die van plan is om uit te breiden in Grünheide. Rond de middag escaleerde de actie en kon de Duitse politie de activisten niet meer in bedwang houden. Volgens de Duitse krant Bild raakten drie politieagenten

Lees meer »

Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker

Zaterdagavond 3 mei, Royal Knokke FC verslaat kampioen La Louviere met 0-3. De vorige matchen, uit bij Antwerp B en thuis tegen Union Namur, werden ook gewonnen. Na de recente negen op negen, prijken de jongens van T1 Jannes Tant op positie drie.
The post Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Thérèse Devlamynck en José Pillen

Thérèse Devlamynck (79) en José Pillen (86) trouwden op 21 april 1964 in Ingelmunster en vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van hun familie en schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. Zij van Meulebeke en hij van Ingelmunster leerden elkaar kennen in dancing Bristol. Ze besloten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje te stappen. José
The post Diamant voor

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie

‘Waregem zont veilig’, onder dat motto wil het stadsbestuur op diverse plekken gratis zonnecrème aanbieden. Afgelopen week werd alvast een SMOT-spot geïnstalleerd op de Zuiderpromenade.
The post Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVESTREAM SONGFESTIVAL 2024. Ontspannen Mustii klaar voor tweede halve finale: volg hier of hij de finale haalt

Plaatst Mustii zich voor de finale van het 68ste Eurovisiesongfestival? Het antwoord kennen we vanavond, na afloop van de tweede halve finale in het Zweedse Malmö. De Belgische inzending krijgt alleszins heel wat concurrentie: zowel van Noorderbuur Joost Klein met ‘Europapa’ als van de controversiële Israëlische inzending. Volg alles hier live.

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

Finale Songfestival zonder Mustii en Joost Klein lokt nog 861.423 VRT-kijkers: “Organisator EBU moet fouten toegeven”

Gemiddeld 861.423 mensen hebben afgelopen zaterdag gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival via VRT 1 en VRT MAX, zowel live als uitgesteld op de dag zelf. Dat zijn meer kijkers dan de laatste finale zonder Belgische inzending, maar een pak minder dan de finale van vorig jaar. "De EBU en het songfestival gaan sowieso opnieuw rechtkrabbelen, maar eerst even

Lees meer »