Japanners blokkeren uitzicht op Fuji om toeristen weg te pesten

Met een grote omheining van 2,5 meter hoog en 20 meter lang zal de stedelijke overheid van Fujikawaguchiko een populaire fotospot elimineren. De Japanners zijn al een hele tijd geïrriteerd over de grote drommen toeristen die overlast veroorzaken.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Malta trapt tweede halve finale van Songfestival op gang, na vakbondsactie van VRT

D-day voor België en Nederland op het Eurovisiesongfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Volg hier live de uitzending, die al even onderbroken werd door een vakbondsactie bij de VRT, om

Lees meer »

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zou het “niet eens zijn met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie

Ilse Mertens (40) is een nieuwe Kortrijkzaan. Ze is afkomstig van Ronse. Sinds augustus 2023 woont ze samen met partner Shana Devolder (35) in Heule. Samen hebben ze een dochter Alexine. Ilse studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldeschool in Gent.
The post Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoetemarkt belooft weer een voltreffer te worden, 43ste editie lokt al meer dan veertig standhouders

Op pinkstermaandag 20 mei wordt de 43ste editie van de Zoetemarkt in Kemmel georganiseerd. Al meer dan veertig Vlaamse, Nederlandse en Noord-Franse bakkers en marktkramers tekenen present met snoep, koeken en andere lekkernijen. Dit jaar presenteert Zoetemarkt vzw de Gapers-taart, ter ere van de vorig jaar overleden bezieler Stef Dehollander.
The post Zoetemarkt belooft weer een voltreffer te worden,

Lees meer »

De stemmer had een duidelijke voorkeur: Joost Klein werd tweede in halve finale, Belgische kijker gaf Israël meeste punten

Joost Klein (26) is donderdag in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival tweede geworden. Hij kreeg van het publiek in totaal 182 punten, zo maakte de European Broadcasting Union (EBU) bekend. België eindigde pas op de dertiende plaats met een schamele 18 punten. En hoe verschillend werd er gestemd door het Belgische publiek en de vakjury?

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »