Israëlische minister (47) raakt gewond bij auto-ongeval, beelden tonen moment waarop aanrijding gebeurt

De Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir (47) is eerder vandaag gewond geraakt bij een auto-ongeval. Op beelden die net na het ongeluk zijn genomen is te zien hoe de auto van de minister op zijn dak ligt. 

Meer krantenkoppen in België

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Uitslagen eindrondes: SK Roeselare houdt sprankeltje hoop op promotie, ook pak extra stijgers uit provinciale reeksen

SK Roeselare moest de meerdere erkennen in Berg en Dal, maar mag nog de troostfinale spelen. KSV Rumbeke stoomt verder door in de interprovinciale eindronde, maar moet nog twee matchen winnen om zeker te zijn van promotie. En in de provinciale reeksen zijn ondertussen ook haast alle kaarten geschud. Wat de Roeselaarse clubs betreft is Club Roeselare nu al zeker

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Standard-CEO Locht nadat ultra’s match tegen Westerlo kapen: “Ze hebben de club gestraft, niet de aandeelhouders”

Geen voetbal op Sclessin gisteravond. Standard-supporters verhinderden de spelersbus van Standard om af te zakken naar het stadion, en dus kon de wedstrijd tegen Westerlo onmogelijk plaatsvinden. De fans zijn de onzekerheid rond Standard en de eigenaars beu. “Ik begrijp hun frustratie, maar dit was niet de juiste actie”, vindt Pierre Locht, CEO van de Rouches.

Lees meer »

Joost Klein gezien op luchthaven in Nederland, Nederlandse delegatie keerde eerder naar huis

Joost Klein lijkt weer terug in Nederland te zijn. Verslaggevers van ‘RTL Boulevard’ hebben de zanger gezien op Lelystad Airport (de drukste luchthaven van Nederland). Hij zou daar rond half acht geland zijn met een privévliegtuig. De artiest reisde niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, zij kwamen al eerder aan op Schiphol.

Lees meer »

Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorderlicht boven ons land

Experts hadden het voorspeld: er was een grote kans dat het noorderlicht dit weekend te zien zou zijn boven Vlaanderen, door een extreme geomagnetische storm die momenteel de aarde treft. Kijklustigen die gisteravond en vannacht op post waren, kregen waar voor hun geld. De zonnestorm bleek de sterkste in twintig jaar en dat resulteerde in prachtige beelden. “Om 0.30 uur

Lees meer »