Gevaarlijke ziektes zoals schurft, syfilis en gonorroe in opmars: “We zijn vergeten hoe ernstig dat kan zijn”

Baby’s met kinkhoest, mazelen in het rioolwater, schurft op school? Ja, dit is de 21ste eeuw. En het zijn lang niet de enige infectieziekten in opmars. 2023 was een recordjaar qua meldingen van gevaarlijke en besmettelijke ziekten, en 2024 belooft amper beter te zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Royaltywatcher stelt zware bodyshaming bij royals aan de kaak: “Amalia in een fris rokje, dat zou de ultieme middelvinger zijn”

“Mijn lichaam gaat alleen mij aan.” Marie Ducruet (31), de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco, reageert aangeslagen nadat ze ‘dik’ werd genoemd. Bodyshaming is iets waar vrouwelijke royals opvallend vaker mee te maken krijgen. Royaltywachter Mario Danneels neemt in ‘Story’ het fenomeen onder de loep en komt tot opvallende conclusies: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich

Lees meer »

Leffingeleuren lost twaalf nieuwe namen

Festival Leffingeleuren in Leffinge bij Middelkerke heeft woensdag twaalf nieuwe namen bekendgemaakt. De organisatie pakt uit met namen als Mclusky, Snapped Ankles, Beige Banquet en Talk Show. Eerder kregen Suuns, Rendez Vous en Deeper al een plekje op de affiche.
The post Leffingeleuren lost twaalf nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden jubileum voor Raphaël en Lena

Op 20 april 1974 stapten Raphaël Busschaert (76) en Lena Delporte (72) in het huwelijksbootje. De jubilarissen waren hun hele leven lang landbouwers en veehandelaars op het erf aan de Blekerijweg in Proven. Na hun pensioen gingen ze wat verderop in dezelfde straat wonen, waar ze blijven genieten van de natuur en vooral van de open
The post Gouden

Lees meer »