250 nationalistische studenten houden mars in Antwerpse studentenbuurt

In de buurt van de Ossenmarkt in Antwerpen hebben zo’n 250 leden en sympathisanten van studentenclub NSV een mars gehouden. De uiterst rechtse Nationalistische Studentenvereniging pleitte er voor een onafhankelijk Vlaanderen. Iets vroeger op de avond was er op de Dageraadplaats ook een tegenbetoging van tientallen linkse organisaties. Daar liepen 300 actievoerders mee. 

Meer krantenkoppen in België

Project K ‘24 zet water centraal tijdens actiemaand

Samen met alle lokale scholen zet Bredene met zijn Project K scholieren opnieuw een hele maand mei aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer de verplaatsingen van en naar school te maken. Het thema van Project K is dit jaar ‘Kies voor water’.
The post Project K ‘24 zet water centraal tijdens actiemaand appeared first

Lees meer »

Bert en Michiel organiseren allerlaatste fuif ooit in zaal ISO: “Iedere Izegemnaar ging hier al uit de bol”

Er is geen Izegemnaar ouder dan dertig die nog nooit de benen heeft losgegooid tijdens een fuif in het ruim vijftigjarig bestaan van zaal ISO. Nu ze deze zomer definitief onder de sloophamer verdwijnt, willen Bert Deplae (41) en Michiel Delheye (28) nog een allerlaatste fuif organiseren, als knipoog naar de tijd dat die er hoogtij vierden.
The post

Lees meer »

Infrabel installeert camera’s met artificiële intelligentie om stilstaande voertuigen te herkennen aan overwegen

Infrabel gaat camera’s installeren met artificiële intelligentie die stilstaande voertuigen op overwegen moeten opmerken. De spoorwegbeheerder zal ook een bemiddelingstraject voor minderjarige spoorlopers organiseren en een nieuwe sensibiliseringscampagne op sociale media lanceren. Het actieplan past binnen de ambitie om de stiptheid en veiligheid op het spoor te verbeteren.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Jan De Nul boekt opnieuw recordomzet

De Belgische baggeraar en bouwer van windmolenparken in zee Jan De Nul heeft voor het tweede jaar op rij een recordomzet gerealiseerd, van bijna 3 miljard euro. Ook het orderboek was nog nooit zo dik, zo heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs

De Prijs Johan Windels, die jaarlijks door CD&V wordt uitgereikt aan een verdienstelijke persoon of organisatie, gaat dit keer naar het kermiscomité van Sint-Henricus (foto) met Philip Slabbinck als voorzitter.
The post Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben een gebroken man”

Een 60-jarige duikinstructeur uit Gent blijft erbij dat hij geen fouten heeft gemaakt bij het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. “Ik ben een gebroken man, ook ik mis mijn vrienden al vijf jaar.”
The post Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben

Lees meer »