Leider Anderlecht neemt maat van Cercle Brugge

Leider Anderlecht heeft woensdagavond op de vijfde speeldag van de Champions’ Play-off zijn koppositie bevestigd. In het Lotto Park legde paars-wit een vertimmerd Cercle Brugge makkelijk over de knie: 3-0.

Muslic moest door de geblesseerde Utkus en de geschorsten Daland en Popovic schuiven in zijn defensie. De Brugse coach gaf de 19-jarige Jonas Lietaert een kans naast Ravych en Siquet. Bij paars-wit keerde Delaney in de plaats van Amuzu terug in de basis.

Cercle start het best

Anderlecht kreeg met twee duels tegen Cercle Brugge een uitstekende kans om zijn koppositie te verstevigen, maar het was de Vereniging, die het best aan de partij begon. De Brusselaars moesten toestaan dat Denkey al na dik twintig seconden op Schmeichel af mocht, maar gelukkig voor paars-wit was de Deense nummer een wel goed wakker.

Na de gemiste start worstelde paars-wit zich wat meer in de partij, maar zonder echt grote kansen te creëren. Beide ploegen produceerden kilo’s afval in hun spel, waardoor de neutrale kijker wat op zijn honger bleef zitten.

Warleson blundert

Cercle-doelman Warleson kon de bal niet klemmen. © Belga

Maar in geen tijd had paars-wit wel een dubbele voorsprong beet. Eerst wurmde Leoni zich met wat stunt -en vliegwerk door de Cercle-defensie en legde hij het openingsdoelpunt naast Warleson, twee minuten later schotelde Dolberg Dreyer de 2-0 voor. Domper op de feestvreugde was de daaropvolgende blessure van de Deense flankaanvaller.

De blessuregolf bleek nog verder door het Lotto Park te razen, want bij het begin van de tweede helft moest Coosemans Schmeichel komen vervangen. De debutant zag zijn collega Warleson aan de overkant gigantisch blunderen, waarvan Leoni optimaal profiteerde. 3-0, meteen ook de eindstand.

In het klassement behoudt Anderlecht zijn voorsprong van twee punten op Club Brugge. Blauw-zwart won met 4-0 van Racing Genk. Zondagmiddag staan Anderlecht en Cercle opnieuw tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion.

The post Leider Anderlecht neemt maat van Cercle Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Autisme houdt Liesbeth (24) niet tegen om concerten te geven voor goede doelen: “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”

Voor Liesbeth Veranneman (24) is het leven tot nu toe niet over rozen gegaan. Autisme, verlatingsangst, een eetstoornis en psychische kwetsbaarheid maken het haar elke dag moeilijk. Gelukkig is er muziek. “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”, zegt ze. “Plus: ik probeer al zingend goede doelen te steunen, heel concreet ESpoir uit Kortrijk en HabitASS uit Ichtegem.

Lees meer »

Hilde Vautmans (Open VLD) reageert op aantijgingen: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »